Siapa sangka pada mulanya hanya mengalami sakit kepala yang dianggap migraine biasa.

Tetapi apabila membuat pemeriksaan rupanya disahkan menghidap sakit buah pinggang.

Perkongsian di laman twitter @LuthfiMY bagaimana wanita ini yang mendedahkan bagaimana dia mengalami masalah buah pinggang tahap 5 hingga menyebabkan terpaksa menjalani rawatan di hospital.

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Sebelum itu dia mengalami simptom seperti kerap kencing, kerap letih dan kadang-kadang sesak nafas.

Ayuh ikuti luahan perkongsiannya di laman sosial.

Bermula dengan SAKIT KEPALA YANG DIANGGAP MIGRAINE BIASA, sampai disahkan sakit buah pinggang tahap 5! Ayat “siapa sangka?” wajib diungkap oleh semua pesakit kan Perkongsian Adinda Syuhada buka mata orang ramai tentang Chronic Kidney Failure (CKD) penyakit dalam senyap

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Elok je boleh berjoget, tapi siapa sangka. Jom baca, jangan suruh aku lukis. Ni aku kongsi pengalaman aku. Simptom-simptom yang terjadi pada aku adalah kerap kencing, selalu letih dan kadang-kadang jadi sesak nafas..

IKLAN

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Sampai la satu haritu dia sakit kepala sampai kena lumpuh sebelah muka! scary! Nasib baik la bells palsy ini tak lumpuh selamanya. tapi teruk jugak lumpuh sebelah muka selama 2 minggu

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

IKLAN
Walaupun muka dah senget sebelah dia buat donno je sampai la kawan suruh ke klinik. Dari klinik la dia dapat reference ke hospital kerajaan. dekat hospital kerajaan kena buat macam-macam

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Dia disahkan mengidap CKD & dimasukkan ke wad. Kesiannya, bukan mudah untuk terima hakikat kena sakit buah pinggang kronik pada usia yang muda.

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

IKLAN

Akhir sekali, dia diberi pilihan sama ada nak kena tebuk kat perut ataupun leher. bila kena CKD ni dah kena buat dialisis buah pinggang sepanjang hayat. Banyak pengajaran yang kita dapat daripada perkongsian pesakit CKD ni.

Mula Diserang Migraine, Rupanya Disahkan Sakit Buah Pinggang Tahap 5. Wanita Ini Beri Peringatan!

Kredit Adinda Syuhada

Selain itu:  Sebab Alahan Makanan, 2 Hari Ramona Zamzam Alami Derita Wajah Bengkak Teruk

Artikel Berkaitan:

Sejak Remaja Dah Hidap Bipolar Disorder, Janna Nick Ambil Ubat Atasi Masalah Kemurungan

5 Tahun Alami Bipolar Disorder, Wanita Ini Kongsi Simptom Cakap Seorang Diri, Menggigil & Kerap Penat

Ini Sebabnya Kenapa Badan Rasa Lemah Setiap Kali Lepas Berbuka Puasa

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI