Lambakan produk kecantikan wajah di pasaran menyebabkan kita perlu berhati-hati memilih apa yang sesuai dipakai terutama bagi mereka yang berkulit sensitif.

Ini kerana jika tersalah guna porduk bersesuaian akan menyebabkan berlakunya masalah jerawat hingga boleh mengakibatkan breakout.

Usah risau kerana seorang pengguna Herry Rozular berkongsi cara memilih porduk popular Hada Labo mengikut kesesuaian jenis kulit.

Ini cara memilih produk bersesuaian:

Hydrating Lotion ( LIGHT )

Sila perhatikan yang saya dah bulatkan dekat bawah tu ya.

 – RANGE HYDRATING

 – Untuk skin NORMAL/COMBINATION/OILY

 – Digabungkan dgn 4 jenis Hyaluronic Acid utk hydrate skin, utk make sure skin lembap dan prepare skin biar ready utk membolehkan kulit serap ingredients yang kita pakai selepas dia dengan lebih baik.

 – Bagus untuk buat 7 skin method sebab dia no alcohol.

Hydrating Lotion

– Sila perhatikan yang saya dah bulatkan dekat bawah tu ya.

 – RANGE HYDRATING

 – Untuk skin NORMAL/DRY

 – Texture dia sticky2 sikit so tak sesuai sgt if skin oily

– Digabungkan dgn 4 jenis Hyaluronic Acid utk hydrate skin, utk make sure skin lembap n prepare skin biar ready untuk membolehkan kulit serap ingredients yang kita pakai selepas dia dengan lebih baik.

 – Bagus untuk buat 7 skin method sebab dia no alcohol

 – Hyaluronic Acid size bsr akan form lapisan lembapan kt skin untuk halang skin hilang lembapan so mmg elok untuk dry skin

Premium Hydrating Lotion

– RANGE HYDRATING.

 – Lebih sesuai utk org skin NORMAL/DRY

 – Dengan 5 jenis Hyaluronic Acid. So dalam range hydrating ni, dia paling power la kiranya. Salah satu ingredients dia ialah Absorbent Hyaluronic Acid di mana kalau dia dah masuk ke kulit, tak kiralah kita berpeluh or basuh sekali pun, dia mmg dah masuk dalam kulit, memang dia power sangat untuk hydrate kan skin. Actually this one memang boleh all skin pakai tapi texture dia cam pekat sikit so if skin oily agak tak sesuai takut lepas tu nanti berminyak lagi teruk.

Whitening lotion ( RICH )

– Sila perhatikan yang saya bulatkan tu. Warna dia merah untuk rich.

 – RANGE WHITENING

 – Untuk skin NORMAL/DRY

 – Gabungan 3 jenis Hyaluronic Acid dgn bahan pencerah kulit natural untuk skin cerah dan lembap

 – Menolong baikpulih skin dehydrated

IKLAN

 – Sesuai untuk buat 7 skin method

Whitening lotion ( LIGHT )

– Sila perhatikan yang saya bulatkan tu. Warna dia kuning untuk light.

– RANGE WHITENING

 – Untuk skin NORMAL/COMBINATION/OILY

 – Gabungan 3 jenis Hyaluronic Acid dengan bahan pencerah kulit natural untuk skin cerah dan lembap

 – Menolong baikpulih skin dehydrated

 – Sesuai untuk buat 7 skin method

Premium Whitening Lotion ( RICH )

– Sila tengok yang saya dah bulatkan ya.

 – RANGE WHITENING

 – Untuk skin NORMAL/DRY

 – Dengan Tranexamic Acid utk lawan dark spot dan seimbangkan tona kulit serta kembalikan skin radiance.

 – Nano Hyaluronic Acid n Hyaluronic Acid melembapkan skin dan halang lembapan hilang

 – Dengan Vitamin C n E

 – Boleh pakai untuk buat 7 skin method

 – Brightening dan hydrating effect

IKLAN

Premium Whitening Lotion ( LIGHT )

– Sila tengok yang saya dah bulatkan ya.

 – RANGE WHITENING

 – Untuk skin NORMAL/COMBINATION/OILY

 – Dengan Tranexamic Acid utk lawan dark spot dan seimbangkan tona kulit serta kembalikan skin radiance.

 – Nano Hyaluronic Acid n Hyaluronic Acid melembapkan skin dan halang lembapan hilang

 – Dengan Vitamin C n E

 – Boleh pakai untuk buat 7 skin method

 – Brightening dan hydrating effect

Lifting + Firming Lotion ( RICH )

– RANGE FIRMING

 – Untuk skin NORMAL/DRY

 – Ada collagen sekali untuk anjalkan skin

 – Ada 4 jenis hyaluronic acid untuk hydratekn skin

 – Ada anti-oxidant untuk melawan radikal bebas

 – Elasglow dan Fermented Soymilk utk rangsang collagen n elastin kulit so skin nnt makin anjal dan cegah kedut

IKLAN

 – Boleh pakai untuk buat 7 skin method

Mild Peeling Lotion

– RANGE AHA & BHA

 – Untuk skin NORMAL TO COMBINATION

 – With Gluconic Acid utk buang dead skin cell so skin more soft n smooth.

 – Bantu halang pores dari tersumbat

 – Bantu hilangkan garis garis halus.

Blemish & Oil Control Lotion

– RANGE BLEMISH

– Untuk skin Oily n Acne

 – Mengandungi Hatomugi, Bishop’s Weed and Chamomile flower extracts utk lawan jerawat, kemerahab dan menenangkan irritated skin.

 – Ada Hyaluronic Acid untuk lock, simpan dan kekalkan lembapan biar kulit lembut dan licin.

 – Tak sesuai buat 7 skin method sebab dia ada alcohol which is untuk control minyak.

Hydrating Cream

– Perhatikan yang saya bulatkan.

– Dengan 3 jenis Hyaluronic Acid untuk deeply masuk dalam skin utk restore skin punya moisture barrier and halang kulit hilang lembapan. Untuk skin normal to combination.

Hydrating Light Cream

– Texture ringan so normal/combi/oily yang ini. Dengan 4 jenis hyaluronic acid untuk lock moisture dalam kulit. Ada extract aloe vera dan natural botanical extract untuk nourish kan skin.

Hydrating Water Gel.

– Tengok yang saya bulatkan.

 – Sangat okay untuk oily dan combination skin yg nak hydratekan skin. Dia memang lightweight sgt2 texture dia. Yang ini ada Ceramide skali so memang elok if nak baiki moisture barrier kulit kita.

Artikel Berkaitan:

Boleh Undang Bahaya Pada Mata, Jika Kongsi Kanta Lekap Dengan Orang Lain. Ini Tip Betul Penjagaannya!

“Durian Buat Anda Gembira & Bantu Masalah Pencernaan. Tapi Jangan Ambil Berlebihan …” – Pakar Nutrisi

Senaman Bersungguh, Tapi Hasilnya Tetap Sama. Ini Perlu Anda Lakukan Untuk Kesan Berganda!