Rupanya penyanyi Noryn Aziz terpaksa mengambil suntikan steroid bagi memulihkan masalah peti suaranya.

Menurut portal Kosmo! Noryn, 46, suaranya mula berubah menjadi terlalu serak dan keadaannya bertambah teruk sehingga memaksa dirinya berjumpa dengan pakar perubatan.

Ambil Suntikan Steroid

Noryn Aziz Alami Anxiety, Siap Menggigil Bila Buat Persembahan

“Mungkin sudah terlalu stres untuk pertandingan ini sehingga saya perlu mengambil suntikan steroid dan Allah SWT juga mungkin kata sudah-sudahlah (berhenti bertanding), sebelum jadi ting-tong (gila).

“Saya terpaksa ambil steroid pada minggu lalu, sebelum ini tidak pernah pun sebab suara sudah terlalu serak dan hampir hilang,” katanya selepas konsert minggu kesembilan All Stars Gegar Vaganza (GV10) di sini, semalam.

Noryn Aziz Alami Anxiety

Berkongsi mengenai dakwaan dilihat kerap menggigil ketaranya pada bahagian tangan setiap kali membuat persembahan, penyanyi yang sinonim dengan lagu-lagu rentak R& B itu mengakui tidak terlepas daripada mengalami keresahan atau anxiety.

IKLAN

Noryn Aziz Alami Anxiety, Siap Menggigil Bila Buat Persembahan

“Perasan ya tangan saya menggigil? Sebenarnya kerap juga saya alami anxiety sepanjang bertanding GV10.

“Tangan saya memang akan menggigil tetapi agak sukar nak jelaskan situasi tersebut. Kepala saya juga akan rasa pening sedikit seperti tidak stabil,” kongsinya ringkas.

IKLAN

Tolak Tawaran Nyanyian

Sementara itu, pemilik nama penuh Norazmahwati Abdul Aziz turut mengakui terpaksa menolak beberapa tawaran dan jemputan nyanyian daripada syarikat gergasi demi memberi fokus di GV10.

Namun, dia tidak pernah berasa kecewa apatah lagi terkilah kerana perlu menolak rezeki tersebut.

 

IKLAN

Noryn Aziz Alami Anxiety, Siap Menggigil Bila Buat Persembahan

“Tidak rasa ralat pun sebab saya sentiasa percaya dengan rezeki Allah.

“Saya yakin walaupun sudah tolak jemputan nyanyian tersebut, akan ada hikmah lain yang Tuhan sudah aturkan,” jelasnya yang mengakui kecewa apabila diumumkan tersingkir sebelum melangkah ke peringkat suku akhir minggu depan.

Selain itu:  Kenal Pasti Warna Air Kencing Normal Atau Tak, Rupanya Boleh Jadi Petunjuk Kesihatan

Terdahulu, nama Noryn diumumkan menjadi bintang ketujuh yang tersingkir dalam program tersebut selepas memperoleh markah 55.25% menerusi persembahannya membawakan lagu Tegar nyanyian asal Datuk Seri Rossa.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI