Sepeti yang kita ketahui, ramai juga dalam kalangan selebriti yang turut disahkan positif Covid-19.

Salah seorangnya adalah pelakon dan pengacara Nabila Huda yang turut terkena sebelum Syawal tempohari.

Sebelum itu Nabila Huda telah mengalami beberapa simpton seperti hilang deria bau, batuk dan selesema.

Namun dia hanya menjalani kuarantin kendiri di rumah dan bersyukur suami dan anaknya disahkan negatif.

Dan melalui perkembangan terbaru di laman Instagram, Nabila memberitau dia sudahpun selesai menjalani ‘self quarantine’ (kuarantin kendiri) selama 10 hari dan berkongsi suplemen apa yang diambil sepanjang tempoh itu.

Nabila juga turut menceritakan pengalamannya dan memberi nasihat berguna kepada orang ramai untuk mengelak dari jangkitan virus ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Dia juga turut mengucapkan terima kasih atas doa yang diberikan ke atas dirinya sepanjang melalui tempoh sukar berkenaan.

Alhamdulillah , Selesai sudah self quarantine dan self monitor at home selama 10 hari..Tapi abil tau dia masih lagi ada dalam badan and kena terus fight untuk hilangkan.

IKLAN

Ni Abil share jenis vitamins, oils, supplement yang Abil amik untuk korang yang tengah struggle untuk melawan covid dalam badan.

Yang mana korang rasa mahal nak beli,tak perlu ok! macam EO tu agak mahal. Tapi dia worth to buy. I wouldn’t mind to spend janji sihat. Tapi tak perlu kalau tak mampu.

Pakai vicks je pun boleh. Bagi siapa yang tak di jangkiti pun, abil cadangkan korang boleh mula untuk amik suppliment ni jugak ok. Dah boleh tukar minum air sejuk kepada air panas with lemon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Dalam keadaan kite sekarang ni, kite boleh dijangkiti atas kecuaian kite atau orang lain. Trust me,you never know. Keadaan negara kite dah semakin chaos and our frontliners dah penat. It’s about time utk kite jaga diri kite.

IKLAN

Jangan malu untuk share dengan orang keliling about your experience, symptoms or anything yang korang tahu supaya siapa yang belum dijangkiti,mereka dah dalam keadaan bersedia.

Kite bagi awareness supaya nanti dorang tak la panic sangat. Avoid makan luar. Belajar untuk masak sendiri sebab kite tau apa yang kite masak,bahan apa yang kite guna kan dan ia dijamin bersih.

Pada positive patient yang takde symptoms, Abil suggest if mampu untuk self monitor at home, buat lah ok.. Percayalah, korang boleh survive! Paranoid and emotion unstable itu adalah normal..dan tolong lah, berhenti hantar broadcast yang merepek untuk menakutkan orang on WhatsApp !

Abil doa kan korang dan keluarga korang dijauhi dari penyakit gila ni..Yang mana masih lagi tengah fight,abil doakan korang cepat sembuh..You can do this! Yang mana masih tak percaya dengan covid ni,abil cadangkan korang pergi serah diri kat CAC ,stay dengan positive patient or mingle around with them sampai dijangkiti,and baru korang tau, real tak real covid ni..

Terima kasih atas doa korang sepanjang abil sakit. All the wishes,positive comments. It helps! Thank you so much. Korang bukan saja kawan, followers dan peminat. You guys are my family and I love you guys so much.. ( ala asal rasa macam sebak pulak eh..eee emo pulak.haha)

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Kredit Foto: Instagram Nabila Huda

Artikel Berkaitan:

Giliran Tiz Zaqyah & Nora Danish Pula Disahkan Positif Covid-19. Alami Gejala Batuk Ringan & Mengigil!

Doktor Ini Dedah Virus Covid-19 Mula Serang Orang Muda & Akui Jangkitan Makin Cepat

Sapa Yang Derma Darah Lebih 50 Kali, Boleh Dapat Vaksin Covid-19 Lebih Awal