Setelah beberapa bulan tidak sihat kerana masalah jantung, semalam bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kembali lakukan aktiviti mengayuh basikal.

Menurutnya dalam laman Instagram, Tun M memberitahu setelah lama tidak mengayuh, dia gembira dalam melakukan semula aktviti yang disukainya ini.

Malah beliau meihat ramai yang mengamalkan gaya hidup sihat dan mengucapkan tahniah kepada yang memilih amalan gaya hidup begini.

Sementara itu beliau juga turut memilih berkayuh di Tasik Putrajaya kerana mempunyai pemandangan landskap menarik.

Tambah Tun, landskap di tasik Putrajaya diinspirasikan daripada Lake Como, Italy dengan perumahan di kawasan sekitar yang menghidupkan suasana.

Bukan Tun sahaja yang mengayuh, malah isteri kesayangan, Tun Dr Siti Hasmah juga turut menyertai aktiviti berbasikal.

IKLAN

“Di Tasik Putrajaya pagi tadi, kayuh semula setelah beberapa bulan tak dapat kayuh gerek. Gerek ni perkataan Kedah untuk basikal. Saya tengok ramai yang amal gaya hidup sihat, alhamdulillah dan tahniah.

Saya pilih Tasik Putrajaya, tapi tak ramai yang tahu lanskap tasik ini sebenarnya diinspirasi daripada Lake Como di Italy, dengan perumahan di sekitarnya mengindahkan suasana”.

Posting ini turut mendapat perhatian warga maya. Rata-rata memberi kata-kata semangat dan mendoakan beliau terus diberikan kesihatan yang baik.

IKLAN

mukahanna alhamdullilah tun sihat walafiat

amily8848 Alhamdulillah Tun dah pulih

fierraz4in._ Semoga sentiasaaa sihat Tun… Love u 

ezbidin Syukur Alhamdulillah Tun dah sihat. Jaga pemakanan & pastikan rehat yg cukup ya Tun. Semoga Allah terus memberi keberkatan & rezeki yg melimpah ruah. Amin

IKLAN
Selain itu:  Ramai Persenda Ujian Calitan Dubur Di China, Tapi Rupanya Kaedah Ini Lebih Tepat Kesan Virus Covid-19

chik_rose_ Alhamdulillah…saya doa kan semoga Tun sekeluarga di beri kesihatan yg terbaik untuk mneruskan kehidupan di muka bumi Allah ini.we love you Tun…

Artikel Lain:

 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI