rupa paras Liza Hanim

Tak sangka sungguh, rupa paras Liza Hanim pun netizen berani kutuk. Begitu lah ‘permainan kejam’ media sosial yang semakin rancak digunakan oleh jari-jari yang tidak bertanggungjawab.

Rupa Paras Liza Hanim Dikritik Netizen

Sekadar menjawab kepada kutukan tersebut, penyanyi berusia 44 tahun itu meluah rasa syukur dengan anugerah Tuhan buat dirinya selama ini.

Rupa Paras Dikritik Netizen, Liza Hanim Tak Goyang Dengan Cacian Orang

“Bukan sentap tetapi saya perlu menjawab hal ini. Adakah individu berkulit gelap atau hidung tidak mancung membuatkannya tidak boleh berjaya di Malaysia?

“Ya, betul saya sedar malah sangat bersyukur dengan semua yang Allah SWT telah kurniakan.

“Selagi gembira dengan keluarga, saya tidak kisahlah memgenai standard yang diletakkan oleh manusia mengenai cantik atau buruk,” tulisnya dalam Instagram.

Rupa Paras Dikritik Netizen, Liza Hanim Tak Goyang Dengan Cacian Orang

IKLAN

Menyedari tidak memiliki wajah jelita seperti orang lain, Liza bagaimanapun percaya keperibadian adakala lebih penting berbanding rupa. Dia juga tertanya-tanya, mengapa dan bagaimana seseorang tergamak mengeluarkan kenyataan melampau sedemikian rupa.

“Tergamak nak bagi komen berkali-kali sebegini, motif?

“Kadang-kadang bahasa itu lagi penting daripada paras rupa ya, saya tidak goyang dengan cacian serta kutukan sesiapa tetapi budaya sekarang sangat melampau.

“Adakalanya saya tertanya-tanya juga mengenai rupa paras individu di sebalik komen ini,” tulisnya.

IKLAN

Rupa Paras Dikritik Netizen, Liza Hanim Tak Goyang Dengan Cacian Orang

Pelantun Getaran Cinta Di Jiwa itu juga mengakui pelbagai perkara sudah dihadapinya sejak bergelar anak seni dan kritikan sebegitu tidak sesekali menjejaskan semangatnya untuk terus berkarya.

“Tahun 2023 merupakan tahun ke-26 saya dalam industri nyanyia, sudah pelbagai perkara saya lalui dan hadapi.

“Jadi, kutukan secara halus awak ini tidak ‘goyangkan’ semangat saya tetapi sedih kerana tidak sensitif mengenai orang lain.

IKLAN

“Perkongsian ini untuk semua yang pernah dikutuk seperti saya supaya bangkit dan menjadi lebih kuat serta sentiasa bersyukur dengan setiap kurniaan Allah,” jelasnya.

Selain itu:  Kailan Sayuran Hijau Yang Banyak Vitamin. Sangat Berkhasiat Untuk Kesihatan & Kecantikan!

Dibandingkan Dengan Datuk Seri Siti Nurhaliza

Rupa Paras Dikritik Netizen, Liza Hanim Tak Goyang Dengan Cacian Orang

Apa yang lebih mengecewakan, individu tersebut turut membanding-bandingkan perjalanan karier Liza dengan Datuk Seri Siti Nurhaliza yang dianggap lebih berjaya dan cantik.

Namun pemilik akaun berkenaan dikecam teruk oleh peminat dan rakan artis yang rata-ratanya berpendapat kejayaan seseorang tidak seharusnya diukur berdasarkan paras rupa.

Sumber: Liza Hanim

 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI