masker oat

Nak cerahkan kulit tanpa dalam masa yang singkat mungkin macam tak logik tetapi kalau anda mampu bersabar, boleh teruskan menggunakan cara tradisional ini.

Petua yang dikongsikan oleh Puan Puteri Kasim atau lebih mesra dengan panggilan Kak Putt ini memerlukan bahan dapur yang mudah, jadi jemput selongkar tips cantiknya ini.

Petua Cerahkan Kulit Guna Masker Oat, Blackhead Dan Whitehead Pun Boleh Hilang

Petua Cerahkan Kulit Guna Masker Oat, Blackhead Dan Whitehead Pun Boleh Hilang

Seperti biasa , hari minggu Kak Putt akan manjakan kulit. Dan kali ni Kak Putt kongsikan lagi satu masker kegemaran, suka gila sebab berkesan sangat!

Bahan-bahan yang diperlukan:

OATMEAL

SUSU KAMBING 

AIR SUAM

IKLAN

MADU

Cara Buat:

Tambahkan 1 sudu makan madu dan dua sudu makan oatmeal dan kacal hingga sebati. Kemudian tambahkan susu kambing hingga masker itu boleh lekat pada wajah. 

Sapu pada wajah dalam 15 minit sahaja, kemudian basuh dengan air suam.

Kebaikan Oat Untuk Kulit

OATMEAL Mengandungi 18 jenis amino acid, bagus untuk rebuild tissue dan promote healing. Sebab tu Kak Putt suka gila dengan oat. Tapi untuk guna kat muka je, kalau makan tak suka.

Oat juga bertindak untuk soothingkan kulit dan hypoallergenic. Sangat membantu untuk heal rashes, allergic , jerawat dan sunburn. Also its so good untuk retain moisture kulit anda. Jadi lepas guna kulit tak kering dan kulit akan glowing.

IKLAN

Texture oat tu sendiri bagus untuk remove kulit mati dan juga blackhead whitehead. Sebab itulah, kita scrub dulu before cuci. Dan hasilnya puas hati.

Susu pula bertindak sebagai agent pencerah semula jadi dan juga cukup bagus untuk kulit.. Kulit lebih cerah sekata dan pinkish.

Petua Cerahkan Kulit Guna Masker Oat, Blackhead Dan Whitehead Pun Boleh Hilang

Kesan Pada Kulit Wajah

Menanggalkan sel kulit mati

IKLAN
Selain itu:  Rajin Buat Yoga & Kurang Minum Manis. Rahsia Marsha Milan Tampil Fit & Menawan Di Pentas AJL 36!

Kulit nampak cerah berseri.

Kulit lebih lembut dan lembap.

Soothing kulit.

Mengecutkan jerawat.

Memudarkan parut.

Haa.. bagi anda yang memang tak mana-mana hari minggu, boleh lah buat sesiap masker ini. Nak pakai pagi atau malam pun boleh, yang penting konsisten!