Siapa saja tidak menggemari minuman kopi yang selalunya diambil sebagai hidangan pertama sebelum memulakan suatu pekerjaan.

Kalau dulu hanya minum di kedai kopi dengan bancuhan kopi biasa. Tetapi kini trend minum kopi berubah menjadi lebih hipster.

Terpulang pada citarasa masing-masing mahu minuman kopi klasik atau yang sudah dibru untuk rasa lebih sedap.

Namun perlu diingatkan bagi penggemar kopi jangan sesekali mengambil kopi jenis yang dilarang pengambilannya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Melalui posting di Pubic Health Malaysia, dilarang memgambil kopi jenis ini kerana dikatakan boleh menyebabkan jantung terhenti.

Komplikasi lain juga akan menyebabkan seseorang itu mengalami mata buta, strok dan hilangan pendengaran (pekak).

IKLAN

Ini kerana kopi jenis ini mengandungi bahan beracun berjadual jenis Sildenafiln hingga menyebabkab saluran darah mengembang da sebabkan tekanan darah turun mendadak.

Penggemar Kopi Elak Minum Jenis Ini. Boleh Sebabkan Jantung Berhenti & Komplikasi Lain!
Gambar sekadar hiasan.

Pagi ini jika ada pergi ke kedai untuk sarapan pagi, lihatlah produk ini masih berleluasa digantung di belakang kaunter bayaran.

Akuilah bahawa penguatkuasaan terlalu lemah sehingga produk yang telah di haramkan sekian lama masih dijual dengan mudah.

Ramai individu yang pernah minum kopi ini mengadu berasa pening atau sakit kepala selepas minum kopi ini. Ada yang perlu di papah keluar dari kedai makan dan tidak dapat memandu pulang ke rumah.

IKLAN

Ini kerana kopi ini mengandungi bahan beracun berjadual jenis Sildenafil iaitu bahan yang menyebabkan saluran darah mengembang dan menyebabkan tekanan darah turun mendadak.

Jika anda tidak bernasib baik, bekalan darah ke jantung dan otak boleh berkurangan dengan mendadak dan jantung boleh berhenti berdegup.

Jika anda masih mengamalkan minuman ini sila berhenti dan dapatkan pemeriksaan segera. Jika anda masih menjual dan mengedarkan produk ini hentikan segera.

Penggemar Kopi Elak Minum Jenis Ini. Boleh Sebabkan Jantung Berhenti & Komplikasi Lain!

IKLAN

Artikel Berkaitan:

Selain itu:  "Perlu Ke Buat Ujian Kendiri Hari-Hari Bila Positif Covid-19? Ini Penjelasan Dr Izzar!

KKM Brunei Kesan Produk Kosmetik Dari Malaysia, Mengandungi Racun Akibatkan Risiko Kanser Kulit.

Stop Minum Manis, Ganti Air Masak & Jus Buah Tanpa Gula. Lepas 9 Bulan Terus Hilang 30 KG!

Setahun Tiada Selera Makan & Pernah Tumpah Darah. Pengalaman Elyana 10 Tahun Hidap Kanser!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI