mandi susu

Tak ramai yang biasakan mandi susu sebab mungkin rasa macam membazir. Tetapi anda sebenarnya  cara ini cukup berkesan untuk melembap serta melembutkan kulit.

Sesuai untuk anda yang berkulit sensitif, tak perlu pun pergi spa sebab tip ini boleh dilakukan di rumah dengan menggunakan susu lembu.

Mandi Susu Buat Kulit Lembap Dan Cerah, Buat Di Rumah Pun Boleh!

Mandi Susu Buat Kulit Lembap Dan Cerah, Buat Di Rumah Pun Boleh!

Kalau baca, memang hampir kebanyakan produk penjagaan kulit mengandungi bahan SLS yang mana ini akan menghasilkan buih yang banyak sehingga menjadikan lapisan kulit anda kering.

Jadi kandungan asid laktik yang terdapat dalam susu mampu bertindak untuk membersihkan kulit dan mengangkat sel mati serta membantu untuk mencerahkan kulit dengan lebih selamat.

IKLAN

Kulit Mengelupas Secara Sihat

Proses pengelupasan kulit tidak semestinya menyakitkan, dengan adanya susu ini akan memudahkan proses penukaran lapisan kulit baru secara semula jadi.Haa… jadi kalau anda kerap mandi susu, kulit akan lebih lembap dan cerah.

Keanjalan kulit

Selain mengamalkan supplement atau vitamin, anda juga digalakkan untuk mandi susu kerana ini mampu mengekalkan vitamin A yang mencukupi buat kulit.

Bagi anda yang mengalami masalah kulit sensitif, jangan risau kerana susu adalah bahan selamat dah hasilnya akan membuatkan kulit anda tegang secara sihat.

IKLAN

Mandi Susu Buat Kulit Lembap Dan Cerah, Buat Di Rumah Pun Boleh!

Bahan-bahan mandian susu di rumah:

• 2 cawan tepung susu

IKLAN

• 1/2 cawan tepung jagung

• 1/2 cawan baking soda

Cara penyediaan:

Campurkan semua bahan di dalam bekas, kemudian tutup dan goncang sehingga sebati. Simpan bekas tersebut di tempat sejuk selama satu hari, sekiranya anda ingin mandi, masukkan campuran tersebut bersama air panas ke dalam tab mandian. Nikmati mandian susu anda dengan tenang dan menyegarkan.

Selain itu:  Wanita Kongsi Guna 23 Produk Drugstore Paling Sesuai, Elak Wajah Bebas Cela & Alami Breakout

Jadikan rutin, barulah ada hasilnya. Cukup sekali dalam sebulan pun dah okay sebenarnya. Cubalah!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI