Trend Makanan Viral

Sekarang ramai terjebak trend makanan viral, yang nampak sedap tanpa ambil kira kalori dalam setiap menu yang dihidang.

Malahan ramai yang suka memburu kafe dengan spot bergambar tampak ‘instagramable’ serta makanan viral.

Trend Makanan Viral

Trend Makanan Viral, Sila Ambil Dengan Cara ‘Bermaruah’ Untuk Kekal Sihat

Segelintir menganggap trend tersebut dilihat melawan hukum sesuatu makanan. Lebih-lebih bila membabitkan isu kandungan gula dan kalori yang tinggi dalam sesuatu juadah atau menu.

Apa yang kita boleh lihat, rakyat Malaysia lebih sukakan sesuatu makanan dengan ‘portion’berlambak-lambak dan berlimpah-limpah.

IKLAN

Merujuk pada trend berkenaan, pakar kecergasan terkenal iaitu Kevin Zahri ada mengulas tentang isu ini.

Trend Makanan Viral, Sila Ambil Dengan Cara ‘Bermaruah’ Untuk Kekal Sihat

Menurut beliau, tidak perlu risau untuk menikmati makanan viral kerana ini merupakan sebuah kurniaan dari YANG MAHA ESA.

IKLAN

“Makanan viral bagi saya tidak ada masalah, pilih atau makanlah bila-bila pun, cuma cukuplah dengan menghadkan jumlah pengambilan,” ujarnya.

Kevin turut menitipkan pesanan supaya memilih makanan secara bermaruah sekali gus membeli sekadar untuk merasa dan tidak mahu ketinggalan trend.

Kurangkan Gula

Trend Makanan Viral, Sila Ambil Dengan Cara ‘Bermaruah’ Untuk Kekal Sihat

IKLAN

Paling penting, anda juga perlu kurangkan gula yang diambil dalam sehari. Tak salah minum manis tetapi biar berpada-pada dan tidak melampau.

@kevinzahri⚡️Komen “30hari” special flash offer to join Cabaran 30 Hari utk program mentorship LIVE bersama saya. ❤️ Follow for more tips. ➡️ Save for later ⬇️ Flash Sale RM47!!! Cabaran June 2024 https://kevinzahri.com 👨‍🎓 KURUS Academy https://academy.kevinzahri.com ➡️ FREE KURUS eBooks https://kevinzahri.gumroad.com ➡️ Get my “KURUS” Book https://shopee.com.my/kevinzahri♬ original sound – Kevin Zahri

Tambah beliau lagi, dalam urusan pengambilan makanan dan penjagaan kesihatan kena seimbang supaya boleh makan apa sahaja tetapi tetap sihat.

Jadi buat anda yang nak kekalkan berat badan atau kurangkan lemak, pastikan anda ikut cara yang betul agar tidak cepat bosan untuk amalkan pemakanan sihat.

Selain itu:  Hilang 14KG Dalam 2 Bulan, Lelaki Kongsi 7 Tip Amalan Diet Berkesan
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI