Menjadi wanita paling cantik di dunia, ini rupanya petua kecantikan Princess Diana. Pastinya masih ramai yang mengkagumi kecantikan dan kejelitaan Princess Diana yang terkenal seantero dunia.

Wajahnya yang terlihat penuh sifat keibuan dengan senyuman yang sentiasa terukir dibibir menjadikan dirinya idola bagi kebanyakan wanita di seluruh didunia. Ramai wanita memuji kecantikan Princess Diana yang dilihat sangat bersederhana dalam penampilannya.

Biarpun sudah hampir 25 tahun Princess Dunia meninggal dunia akibat kemalangan kereta, namun masih ramai yang memuja dan memuji kecantikan dimilikinya ini.

Menjadi Wanita Paling Cantik Di Dunia

Artikel Lain: Maintain Sihat Di Usia 96 Tahun, Ini Rupanya Rahsia Panjang Umur Ratu Elizabeth II

Ayuh, kita kongsi ritual regim kecantikan Princess Diana atau juga dipanggil Lady Diana yang kini hanya menjadi sejarah manis untuk dikenang.

1. Penjagaan Kulit Wajah

Princess Diana akan menjaga kulitnya setiap hari. Untuk menjaga kesihatan kulitnya, Lady Diana akan membuat masker sendiri secara alami dengan menggunakan bahan alpukat, putih telur, air lemon dan madu. Campuran bahan ini akan dioleskan di wajahnya dengan meletakkan hirian timun menutup mata dan mengenakan masker selama 40 minit.

Manfaat masker ini adalah untuk menjadikan kulitnya lebih lembut, wajah jadi sihat dan cerah setelah seharian wajah bermekap dan menyegarkan kulit yang lelah.

IKLAN

Menjadi Wanita Paling Cantik Di Dunia, Ini Rupanya Petua Kecantikan Princess Diana

2. Dandanan Rambut

Seperti yang kita ketahui, rambut Princess Diana pendek namun sangat menarik. Dia akan merapi dan menyusunnya setiap hari untuk menjadikannya kelihatan cantik. Walau bagaimanapun dia akan mengelakkan diri dari memakai produk buatan yang akan merosakkan kualiti rambutnya yang indah.

3. Bahagian Mata

Untuk matanya, Princess Diana akan menggunakan liner dan maskara dan membuat penampilan terampil cantik dan bergaya untuk dirinya sendiri. Dia tidak akan bergaya dengan penampilan keterlaluan kerana tidak sesuai dengan keperibadiannya. Dia juga akan menggunakan concealer yang sesuai untuk menyembunyikan semua kecacatan dari kawasan mata.

Selain itu:  Tak Wajib, Tapi Golongan Berusia 60 Tahun Ke Atas & Komorbiditi Boleh Ambik Dos Penggalak Kedua

Menjadi Wanita Paling Cantik Di Dunia, Ini Rupanya Petua Kecantikan Princess Diana

IKLAN

Artikel Lain: Usia Dah 40-an, Kulit Kekal Mulus & Awet Muda, Ini Rahsia Cantik 5 Selebriti Korea!

4. Rawatan Bibir

Puteri Diana akan menyerlahkan bibirnya dengan menggunakan warna berry kegemarannya. Malah gincu hitam yang dipakai sangat ringan pada masa-masa yang memberikannya rupa yang sangat bergaya dan sejuk kerana ia adalah berbeza dengan warna kulit putihnya yang tajam. Dia juga akan memakai bata merah dan oren pada masa-masa berlainan yang meningkatkan daya tarikannya.

Ini Rupanya Petua Kecantikan Princess Diana

5. Menjaga Diet

Princess Diana sangat berhati-hati memilih apa yang dia makan dan mengikut diet yang sihat. Dia akan memulakan hari dengan secawan kopi dengan sarapan pagi yang berkhasiat. Dia juga minum jus lobak, epal dan timun. Walau bagaimanapun, setiap pagi menjadi keutamaan Lady Diana untuk minum secawan air dengan lemon.

Menjadi Wanita Paling Cantik Di Dunia, Ini Rupanya Petua Kecantikan Princess Diana

IKLAN

6. Lakukan Senaman

Bagi memastikan dirinya kekal fit dan bertenaga, Princess Diana akan berjoging setiap pagi setiap hari dan melakukan senaman crunches dan inilah adalah rutin kecergasan hariannya yang diamalkan setiap hari.

7. Menjaga Tidurnya

Salah satu rahsia kecantikan dan kesihatannya adalah tabiatnya yang sentiasa menjaga dirinya. Dia percaya tidur yang cukup dan bersenam setiap hari untuk kekal sihat dan aktif sepanjang masa. Dia tidak akan mengambil apa-apa alkohol dan ini akan menjejaskan kulitnya dengan cara yang positif. Mengurus kesihatan dan kecantikan dengan baik inilah yang membuatkan Princess Diana begitu popular.

8. Tanggal Solekan

Princess Diana akan sentiasa menanggalkan soleknya sebelum tidur. Dia percaya mempunyai rutin kulit yang sihat kerana dia tidak akan tidur dengan soleknya. Dia akan memastikan wajahnya bersih sebelum masuk tidur dan mempunyai wajah bersih sebelum memakai solekan.

Selain itu:  Penat Menangis 7 Tahun Alami Breakout, Akhirnya Gadis Ini Berjaya Transform Wajah Jadi Lebih Flawless

Menjadi Wanita Paling Cantik Di Dunia, Ini Rupanya Petua Kecantikan Princess Diana

9. Bersikap Terbuka

Diana seorang yang bersikap terbuka dengan gayanya dan gemar mencuba perkara baru. Diana beranggapan rambut dan solekan adalah sesuatu yang tidak patut dipandang remeh oleh sesiapa pun. Dia tidak kisah bereksperimentasi dengan gaya baru dan warna. Semua wanita harus berbuat demikian agar anda tidak kekal dengan gaya yang sama sahaja.

Artikel Lain: Rahsia Awet Muda Masuk Usia 50. Kakak Kris Dayanti Rajin Pilates & Pakai Masker Cegah Kedut Wajah!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI