Amy Mastura

Nampak manis Amy Mastura amalkan cara sederhana begini, tidak terlalu bersolek dan over dalam penampilannya.Tak perlu berhias sangat pun, tetap terserlah keayuannya.

Ada sesetengah perempuan beranggapan bahawa golongan lelaki hanya memandang rupa paras yang cantik atau penampilan seorang wanita untuk dijadikan pasangan.

Mungkin ada benarnya kepada sesetengah individu namun ciri-ciri fizikal tertentu bukan satu-satunya perkara yang diperhatikan oleh seseorang.

Namun percaya atau tidak, lelaki juga memerhatikan pelbagai perkara yang ada pada diri seorang wanita selain fizikal dan rupa paras iaitu humour!

Amy Mastura Amalkan Cara Sederhana, Baik Pemakanan Dan Mekap

Secantik-cantik seorang wanita tidak akan menarik perhatian jika keperibadiannya tidak menarik dan mempunyai personaliti membosankan.

Senyuman dan ketawa seorang wanita itu lebih bermakna buat seorang wanita untuk digelar sebagai cantik keperibadiannya!

Hal yang demikian kerana, hubungan tanpa gelak ketawa akan terasa kosong dan bosan!

IKLAN

Amy Mastura Amalkan Cara Sederhana, Baik Pemakanan Dan Mekap

Baru-baru ini, sekali lagi nama Amy Mastura menuai pujian warganet kerana bersikap lucu dan sentiasa terlihat awet muda.

Malah, rata-rata peminat berpendapat bahawa pelakon dan penyanyi ini tak pernah mempuyai sebarnag kontroversi murahan sama ada dari segi karier mahupun kehidupan peribadi.

Penjagaan Diri Dan Wajah

Kongsi Amy, semua orang akan melalui hari tua dan melalui proses itu. Tapi yang membezakannya adalah cepat dan lambat apabila kita jenis yang bersedia dari segi penjagaaan wajah, mata dan gigi.

IKLAN

Apabila tiba masanya, kita akan lebih menghargai perjalanan proses tersebut.

Dari segi pemakanan, Amy makan semua tetapi secara sederhana. Untuk aktiviti pula selalunya buat yang rigan saja contohnya berjalan laju adat sesekali joging. Ya, tetap dengan cara sederhana. Malah mekap pun tidak tebal kecuali ke majlis tertentu.

Selain itu:  Amy Mastura Anggap Pujian Itu Peringatan, Air Muka Ibu Tak Lari!

Kena terima, usia akan terus meningkat dan kita tak boleh lari menuju hari tua.

IKLAN

Amy Mastura Amalkan Cara Sederhana, Baik Pemakanan Dan Mekap

Boleh Berbahasa German

Memuat naik video di laman Instagram, Amy Mastura mengakui berkebolehan berbahasa German!

Apa yang lebih lucu, Amy sendiri tidak memahami apa yang dibebelnya kerana hanya sekadar bercakap kosong namun tetap menghiburkan orang ramai.

Amy Mastura Amalkan Cara Sederhana, Baik Pemakanan Dan Mekap

Menurut sumber laporan sebuah portal media, meskipun sudah berusia 52 tahun, selebriti cukup pakej ini pernha mengakui dia sentiasa bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan kerana sudah memiliki keluarga yang bahagia, suami yang baik serta anak-anak yang bijak.

Jelaslah, apabila hidup sentiasa tenang dan dipenuhi dengan senyuman sentiasa membawa kepada aura positif dalam sesebuah kekeluargaan.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI