masalah blackhead

Kalau anda ada masalah blackhead di wajah, anda kena usahakan untuk hilangkan untuk nampak kulit lebih sihat dan bersih.

Bagi yang anda yang sedang alami masalah ini, boleh ikut perkongsian dari Fatin Syamimi untuk membuang bintik hitam dan putih ini.

Buang Masalah Blackhead Guna 3 Langkah. Sebulan Je Amal, Licin Muka!

Tak perlu ke spa atau buat rawatan wajah di luar rumah, cukup guna tiga produk ini. Katanya dalam masa sebulan habis semua kotoran pada wajah diangkut, hidung pun licin. Apa yang penting kerajinan untuk buat step berikut.

Produk yang digunakan

1. Clay mask FREEMAN WATSONS
2. Oil Cleansing BIORE (jenama lain pun boleh – penting) WATSONS
3. Bye Bye Blackhead SOMEBYME (penting)

Langkah 1

Buang Masalah Blackhead Guna 3 Langkah. Sebulan Je Amal, Licin Muka!

IKLAN

Pakai clay mask pada wajah selama 10 minit. Pakai 1-2 kali seminggu. Fungsi clay mask ni untuk angkat lebihan minyak pada wajah yang menyebabkan terjadinya blackhead dan whitehead. Selepas 10 minit boleh basuh.

 

Langkah 2 ( Teknik Gritting)

Pastikan tangan dan wajah bebas air dan peluh untuk apply oil cleansing. Tekstur oil cleansing ini memang berminyak, tapi jangan risau takkan buatkan kulit kita semakin berminyak.

IKLAN

Gritting ini kena buat maksimum 15 minit pada muka, gosok perlahan sampai rasa biji-biji halus keluar, (white dan blackhead). Biasa buat 1-2 kali seminggu. Kesannya segala kotoran yang tersisa dalam kulit habis keluar. Selepas itu lap lap dengan tisu, kemudian basuh muka dengan pencuci muka.

Buang Masalah Blackhead Guna 3 Langkah. Sebulan Je Amal, Licin Muka!

Langkah akhir

Selepas gunakan oil cleansing dan gosok perlahan pada muka kemudian lap dengan tisu untuk tengok kotoran yg keluar dari kulit. Selepas itu baru basuh muka guna pencuci muka yang biasa kita pakai.

IKLAN
Selain itu:  Selepas 6 Bulan Konsisten Pakai Retinol, Wanita Ini Puas Hati Dengan Hasilnya!

Buang Masalah Blackhead Guna 3 Langkah. Sebulan Je Amal, Licin Muka!

Kemudian lap muka dengan tisu. (Jangan bagi muka basah untuk apply Somebymi ini) kena kering. Kemudian gunakan Bye Bye Blackhead ini pada seluruh wajah. Gosok perlahan, 2-3 minit kemudian basuh basuh.

 

Itu saja, bila hidung dah bersih murni barulah bila pakai bedak atau mekap nampak flawless.

Kredit : Fatin Syamimi

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI