Tidak dinafikan seronok melihat perkongsian mereka yang sudah berjaya menurunkan berat badan.

Menjadi pemangkin semangat untuk orang lain berusaha mendapatkan berat ideal.

Seperti perkongsian lelaki ini Muhammad Hanif yang seronok melihat ramai yang sudah berjaya kurus dalam satu perkongsian di Grup Diet Suku-Suku Separuh.

Justeru dia juga turut berkongsi result dirinya yang turut terbabit dalam perjalanan mendapatkan berat badan ideal.

Walaupun perjalanan dietnya masih jauh tetapi membakar semangat untuk berusaha mendapat berat diidamkan.

Menurutnya dia enjoy dalam perjalanan diet ini. Dia hanya melakukan cara Diet Suku-Suku Separuh (DSSS) sahaja tanpa potong gula dan minyak.

IKLAN

Walau bagaimabapun dia hanya mengawal pengambilannya ditambah dengan bersukan dua tiga kali seminggu.

Hasilnya setelah setahun mengamalkan cara ini, dia berjaya mengurangkan berat badan sebanyak 15 kg iaitu dari 72 kg kepada 57-59 kg.

IKLAN

Memandangkan saya tengok ramai kakak-kakak dan abang-abang yang berjaya kurus share gambar dlm grup, asya pun rasa nak share jugak la saya punya result walaupun tak banyak and masih jauh lagi perjalanan.

Genap lebih kurang setahun saya berdiet dari berat 72 kg hinggalah 57 kg and sekarang naik balik dalam 59 kg

Tapi tak apa saya enjoy dengan diet saya, saya hanya buat DSSS jer tak cut pun gula and minyak, cuma kawal jer ditambah bersukan 2,3 kali seminggu.

IKLAN

Saya ingin bagi semngat la kepada abang-abang atau kakak-kakak yang masih berjuang untuk menurunkan berat badan dalam grup ini semoga kita semua dapat badan yang kita inginkan amin…

Artikel Berkaitan:

Hilang 60 KG Dalam 10 Bulan. Lelaki Dedah Cara Diet Mudah, Stop Makan Lepas Pukul 7 Malam!

Amal Diet Suku-Suku Separuh & ‘Workout’ Tanpa Henti, Rahsia Wanita Hilang 18KG Dalam 10 Bulan

Hilang 12KG Dalam 79 Hari, Wanita Ini Kongsi Menu Sihat Diet ‘Intermittent Fasting’