Taylor Swift

Gaya fesyen dan mekap Taylor Swift sering menjadi perhatian ketika persembahan tetapi jangan lupa Taylor juga kelihatan sentiasa cergas dan aktif.

Apatah lagi, kulitnya tetap berseri-seri biarpun disimbah terik matahari dan ditimpa hujan semasa bekerja.

Ini pasti membuatkan ramai bertanya, apa sebenarnya tip kecantikan yang diamalkan olehnya.

Tip Cantik Taylor Swift

Tip Cantik Taylor Swift, Cukup Jadikan 5 Perkara Ini Rutin!

Sebelum tidur, wajib sapu pelembab

Cara Taylor Swift merehatkan kulitnya ialah dengan menjaha hidrasi kulit pada waktu malam. Katanya dia wajib menyapu pelembab Kate Somerville untuk wajah dan The Body Shop Coconut Body Butter untuk seluruh tubuh. Tips ini untuk kulit sihat, jauh dari masalah sensitif dan kekeringan.

IKLAN

Keluar rumah, jangan lupa sunscreen

Ini pun memang wajib bagi semua untuk pakai dan ya pakai setiap hari! Kulit akan berterima kasih kepada kamu kerana mengelakkan ia dari risiko keradangan, menggelupas akibat panas dan kanser kulit.

Tip Cantik Taylor Swift, Cukup Jadikan 5 Perkara Ini Rutin!

IKLAN

Kerap minum air kosong

Jadual kerja Taylor Swift sememangnya sibuk, namun dia tidak pernah lupa untuk minum air kosong secara berkala. Cara ini dapat menyingkirkan toksik, melancarkan penghadaman dan sudah tentu memberi hasil kulit berseri-seri. Malah, TS juga dikatakan kurangkan pengambilan bagi mengelak masalah keradangan dalaman.

Suka tema mekap ‘less is more’

Ya, rahsia kulit Taylor Swift kekal awet remaja ialah dia lebih gemar memakai mekap yang nipis. Bila waktu sendirian atau bekerja di studio TS hanya bare face. Kalau mekap sekalipun, Taylor hanya menyapu lipsyik merah ikoniknya dan wing eyeliner. Settle!

IKLAN

Tip Cantik Taylor Swift, Cukup Jadikan 5 Perkara Ini Rutin!

Bersenam untuk kecantikan dalaman

Senaman antara satu cara Taylor mengekalkan kecergasannya untuk melakukan persembahan berbulan dan berjam lamanya. Bersenam mampu meningkatkan pelancaran darah, produksi kolagen dan sel kulit. Malah, bersenam juga boleh melegakan stress dan menggalakkan endorphin.

Selain itu:  Tampil Berseri Lepas Seminggu Melahirkan, Siti Nurhaliza Beri Nama Anak Kedua Muhammad Afwa

Tak rumit mana pun tip cantik Taylor Swift, mungkin ramai menyangka penyanyi genius ini makan produk atau amalan yang keras. Rupanya sangat mudah dan dapat mengekalkan kecantikan semulajadi.

Jom, cantik bersama!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI