Seperti yang kita tahu, saudara semuslim yang berada di Palestin kini sedang berjuang berhabisan menentang kemaraan dan kekejaman Rejim Zionis di tanah air sendiri.

Pelbagai sokongan diberikan dari pelbagai pihak di serata dunia dalam pelbagai cara.

Selain bersedekah dengan memberi sumbangan dari segi kewangan, tidak ketinggalan juga ada yang mengibarkan bendera, berkongsi posting mengenai Palestin dan sebagainya.

Bagi Makeup Artist popular dikenali dengan MUA Bellaz atau nama sebenarnya Nur Nabilah Zulyadaini pula menggunaka medium tersendiri untuk menyatakan sokongan.

MUA Bella telah menunjukkan tanda solidariti dengan melukis bendera Palestin di wajahnya dan memuat naik video tutorial tersebut laman TikTok.

 

IKLAN

Dia berkongsi video tutorial mekapnya dengan menyertakan sekali beberapa hashtag bagi menyuarakan sokongan serta meminta orang ramai sama-sama bersolidariti menyokong Palestin yang ketika ini sedang dilanda ujian.

Tidak cukup di di lama sosial Facebook MUA Bellaz, juga dia turut menulis berkenaan situasi yang dihadapi oleh saudara-saudara Islam di sana yang sedang menerima ujian hebat ketika menjelang hari raya.

Guna Kuasa Solekan Lukis Bendera Palestin Di Wajah, Tanda Solidariti MUA Bellaz

HasbunAllahu Wani’mal wakeel

IKLAN

Dalam kesedihan kita tak dapat beraya ..ingatlah bahawa ada lagi saudra-saudara Islam kita yang sekarang lebih derita sakit dan sedih lagi

ya Allahhhhhh ..harini tak boleh lena sebab duk pikir saudara-saudara kita kat sana yang tak dapat bayangkan kita di tempat mereka

Walaupun hanya dengan kuasa solekan diharapkan dapat memberi semangat dan inspirasi kepada orang di luar sana utuk turut sama-sama memberikan sokongan untuk #prayforpalestine

Guna Kuasa Solekan Lukis Bendera Palestin Di Wajah, Tanda Solidariti MUA Bellaz

IKLAN

Artikel Berkaitan:

Ramai Kata Sakit, Tapi Tak. Wanita Kongsi Buat Brachytherapy, Rawatan Terakhir Untuk Kanser Servik!

Doktor Ini Dedah Virus Covid-19 Mula Serang Orang Muda & Akui Jangkitan Makin Cepat

Selain itu:  Pernah Alami Masalah Berat Badan, Tya Arifin Tak Lokek Kongsi 4 Tip Kurus Lepas Bersalin

Bertahun Alami Masalah Jerawat, Gadis Kongsi Rutin Penjagaan Guna Produk Drugstore Bawah RM30

 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI