Dianugerahkan pakej lengkap iaitu cantik dan bijak, pengacara serba boleh Hawa Rizwana Datuk Dr Ahmad Redzuan Abdul Rahman wanita muda yang sering menjadi inspirasi.

Kelibatnya di kaca televisyen dengan petah berbicara menjadikan gadis berusia 28 tahun ini menjadi ikutan kaum Hawa.

 

Nampak aktif berbasikal, memang patutlah orangnya berkulit bersih dan kecil molek tubuh badannya.

Rahsia Cantik Hawa Rizwana

Berkongsi tentang rahsia cantik, Hawa Rizwana juga ada mengamalkan petua lama yang dia dapat daripada ibunya iaitu dengan mengamalkan minum air halia suam.

IKLAN

“Kalau boleh, amalkan setiap hari untuk kecantikan tubuh badan,” itu reaksi Hawa Rizwana Ahmad Redzuan, sewaktu ditanya mengenai adakah dia masih mengamalkan petua lama sebagai rutin kecantikan dirinya.

Amalkan Bangun Awal Pagi

Si cantik ini memberitahu baginya, menjaga kecantikan bukan setakat menitikberatkan bahagian luaran namun ia perlu selari dengan dalaman.

IKLAN

Selain itu, anak kedua daripada tiga adik-beradik ini juga berkongsi dia bangun seawal pukul 4 pagi setiap hari.

“Kenapa bangun pada pukul 4.00 pagi? Ini kerana untuk mencari semangat pada keheningan fajar memang suatu hal yang sukar dilakukan. Saya ketepikan itu semua demi pendengar radio dan penonton di kaca televisyen.” Kongsinya.

Cantik Dan Bijak, Hawa Rizwana Tak Kedekut Kongsi Petua Orang Lama Dalam Rutin Kecantikannya

IKLAN

Lebih menarik tentang pengacara Wanita Hari Ini, Hello Doktor dan Meletop ini baharu sahaja menamatkan pengajian sarjana dalam bidang Komunikasi Massa dan menerima skrol pada Istiadat Konvokesyen UiTM-95.

Berjaya mendapat Purata Nilai Gred Kumulatif 3.78, ternyata Hawa Rizwana salah seorang wanita yang layak digelar Beauty With Brain. Malahan dia berazam untuk menyambung ke peringkat PhD pula.

Selain itu:  Rahsia Cantik Katy Perry Di Rumah, Amal Teh Hijau Itu Salah Satu

Cantik Dan Bijak, Hawa Rizwana Tak Kedekut Kongsi Petua Orang Lama Dalam Rutin Kecantikannya

Memiliki raut wajah persis selebriti tersohor, Neelofa, Hawa juga berpegang kepada prinsip buat sehabis baik dan tidak gemar menunda kerja.

Haaa.. jadi kalau anda mahu tergolong wanita cantik dan bijak pandai, masih belum terlambat untuk ikut cara Hawa Rizwana. Pastikan ada niat mahu berganjak ke depan dan bukan menjadi orang yang gagal di bawah.