minyak wangi

Biasanya perempuan atau lelaki, suka pakai minyak wangi untuk jaga penampilan dan meningkatkan keyakinan diri. Macam tak selesa lah bila duduk sebelah orang tetapi bau badan kita, dia yang hidu. Nak selamat, pakailah minyak wangi!

Namun, pernah tak rasa dah beli minyak wangi mahal-mahal tapi ketahanan bau tidaklah sampai ke tahap maksimum. Pakai kejap, dalam sejam dah lenyap baunya. Mula lah rasa menyesal beli mahal-mahal tapi bau tak tahan lama.

Cara Nak Kekalkan Bau Minyak Wangi

Haaaa.. ikuti tips daripada pengguna TikTok @jusderose supaya bau minyak wangi tetap bau wangi dari pagi hingga petang. Video ini juga telah mendapat sebanyak 199.1K dan semestinya tipsnya sangat berkesan.

Cara Nak Kekalkan Bau Minyak Wangi, Dari Pagi Ke Petang Pun Tak Hilang Lagi!

IKLAN

Berikut adalah tip yang boleh anda jadikan panduan agar minyak wangi tahan lebih lama, sekali gus boleh menjimatkan wang supaya tidak perlu selalu membeli pewangi yang baru.

1. Menggunakan losyen tanpa bau pada badan yang nak disembur minyak wangi.

IKLAN

Pakai dengan losyen tanpa bau akan memberikan kesan maksimum dengan ketahanan yang lama. Jika kulit lembap, barulah sesuai untuk kita sembur perfume. Molekul minyak wangi akan bind bersama keadaan yang lembap dengan lebih baik berbanding dengan kulit kering. Pastikan juga losyen ini adalah tidak berbau supaya bau perfume akan lebih menyerlah.

2. Jangan gunakan petroleum jelly.

IKLAN

Mesti ramai yang ingat kena guna petroleum jelly kan? Namun, bukanlah petroleum jelly yang kita kena gunakan. Petroleum jelly mempunyai bau gas. Oleh itu, Jus De Rose tidak menggalakkan menggunakan pelembap tersebut.

Akan tetapi, jangan lupa juga untuk mandi ya! Kalau tak mandi tapi letak perfume tak guna juga kerana baunya tidak akan kekal lama atau boleh jadi bau badan anda akan menutupi bau minyak wangi itu.

Selain itu:  Bukan Guna Pensel Celak, Tapi Sapu 4 Jenis Minyak Ini Untuk Lebatkan Kening

Video penuh:

@jusderose Thank me later 😉 #perfumetiktok #perfumetok #fragrances #perfumetips ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show


Jadi, kalau dah tahu cara ini, pastikan amalkan ya. Nanti tak ada lah rasa rugi beli minyak wangi dengan harga mahal tetapi baunya kejap saja.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI