Tidak pernah mengalah dan putus asa dalam misi menurunkan berat badan, wanita ini Eleeza Natasha sangat bermotivasi untuk melihat perubahan pada dirinya.

Berkat keras keras dan bersemangat mengamalkan diet melalui cara diet suku-suku separuh (DSSS) dan selepas setahun dia berjaya melenyapkan 37 kg.

Kalau dulu dia terpaksa membeli baju saiz XXXL tetapi kini tersenyum kerana boleh menggayakan baju size L.

Artikel Lain: Tolak Terus ‘Fast Food’ Punca Berat Naik. Lepas 8 Bulan, Gadis Ini Berjaya Kembali Langsing!!

Dia yang bertekad untuk menurunkan 10 kg berkongsi dia memang menolak terus air manis agar matlamatnya tercapai.

Alhamdulillah,hari ni genap 1tahun buat Diet Dsss..Kiranya,semalam hadiah untuk birthday tahun ni kepada diri sendiri sebab berjaya buat tanpa giveup

IKLAN

Banyak perubahan,yang dapat diri sendiri ni rasa. Tapi ada sikit lagi ni nak kena kejar target lagi,ada lagi 10kg target nak turun 

Start wieght : 99kg
Current weight : 62kg
Total weight lost : 37kg

Tips yang saya selalu amalkan hanya memang buat Dsss je dan jugak workout 3/4kali seminggu.

IKLAN

Air manis memang tak ambik langsung. Malam selalunya saye stop makan pukul 7@8malam.

Sambil saya buat dsss,sambil tu saya buat defisit kalori sekali..saya jaga kuantiti kalori makanan saya

Selepas berjaya mendapat berat ideal, Eleeza memberitahu kakinya juga sudah tidak sakit atau mengalami masalah semput masa berjalan.

IKLAN

Kalau tidak suatu ketika dulu dia kena berhenti berjalan setiap 10 minit. Dia juga kini tidak malu untuk membeli baju takut tidak muat atau tiada size.

Artikel Lain: Gembira Dah Tak Alami Gastrik & Migrain. Hanya Guna Kaedah Defist Kalori, Rahsia Kurus Wanita Ini!

Selain itu Eleeza turut memberitahu bahawa ibadah solatnya juga terasa lebih mudah selepas berat badannya turun.

Artikel Lain: Doktor Dedah Rahsia Pesakit Usia 51 Tahun, Tiada Masalah Kolesterol & Maintan Awet Muda