Berkat kesungguhan, wanita ini tidak perlu menunggu lama untuk mendapatkan berat idaman.

Hanya 5 bulan sahaja masa diambil untuk kembali mendapat tubuh badan langsing setelah melakukan diet dengan ilmu yang betul.

Bermula sejak tahun lepas mengamalkan diet setelah mengalami masalah kesihatan seperti gastrik, sakit tumit, mudah penat bila mahu berjalan serta menyukarkan urusan ibadah.

Artikel Lain: Berat Naik & Wajah Kusam. Wanita Ini Belajar Ilmu Diet Betul Untuk Kembali Cantik!

Inilah faktor utama menyebabkan dia tekad untuk mengamalkan cara diet yang betul selain bagi mempertingkatkan keyakinan diri.

5 Bulan Ambil Masa Diet

Bagi Aisyah Sahib perjalanan dietnya tidak mudah disangka. Namun dia sedikitpun tidak ada rasa putus asa malah berazam untuk mendapat berat dikehendaki.

IKLAN

“Saya mengambil masa 5 bulan untuk mendapat berat dihajati. Dulu berat saya sekitar 79kg, tetapi kini sudah hampir separuh lenyap. Berat terkini adalah 54kg dan saya selesa dengan situasi sekarang.

“Cara yang diamalkan hanyalah dengan belajar ilmu diet yang betul melalui Coach terlatih, Coach Izi Vistafit.

“Syukur alhamdulillah saya dapat belajar lmu yang luar biasa ini buat diri saya. Bayangkan hampir belasan tahun hidap obesiti dan inilah saat menggembirakan,” katanya yang mengalami banyak masalah kesihatan apabila badan mengalami kenaikan mendadak.

Tambahnya tanpa ilmu diet yang betul tidak mungkin akan mendapat result diingini.

IKLAN

Artikel Lain: Dr Estetik Tak Lokek Kongsi Rahsia Kekal Awet Muda, Tanpa Guna Produk Mahal

Segala Masalah Kesihatan Hilang

“Ilmu ini mengajar kita makan apa saja yang disukai tetapi mengikut portion yang betul. Sebenarnya tidak susah nak kurus cara sihat tetapi syaratnya kena ada ilmu.

IKLAN

“Alhamdulillah bila sudah kurus ini, segala masalah kesihatan sudah hilang. Malah saya boleh bergerak ke sana ke mari lebih laju lagi,” ujarnya yang mengakui pada mula diet tidak yakin boleh kurus.

“Mula-mula saya tak yakin, saya beri alasan saya suri rumah, kerja menjahit tak boleh diet. Susah tak boleh senaman.

“Saya juga beri alasan tak banyak duit nak masak menu diet. Sangkaan saya salah, diet ni rupanya makan lauk yang keluarga saya makan dengan kuantiti yang betul,” katanya memberitahu siapa pun kita, di mana jua kita boleh berdiet. Apa yang penting ilmu.

Artikel Lain: Masalah Gastrik Serius Punca Alyah Jalani Prosedur Bariatrik. Nak Sihat Bukan Untuk Cantik!