Penjagaan rambut sangat penting tidak kiralah untuk yang berhijab atau tidak.

Rambut dianggap sebagai mahkota kecantikan yang perlu dijaga sebaiknya bagi mengelak masalah keguguran atau kelumumur.

Lebih menakutkan jika mengalami keguguran dan menjadi masalah besar jika ditarik ada segumpal rambut di tangan.

Pelbagai cara dilakukan untuk atasi masalah ini dan salah satunya dengan perkongsian yang memberitahu penyelesaian terbaik atasi rambut gugur.

Menerusi perkongsian Shehnaz Khan, dia yang mengalami masalah keguguran rambut ini  berkemungkinan berpunca dari masalah kulit kapala dari pelbagai faktor seperti kulit kopala kelemumur, berminyak, kering dan pemakanan.

Bermula dari pengalamannya, try and error’ hasilnya mendapat 5 produk ini didapati dapat membantunya menyelesaikan masalah ini.

Atasi Rambut Gugur Guna 4 Produk Ini

Ni je pakai . Try and error . Tapi sebab bagus aku share lah . Tak bagus mampos kau lah kisah ape aku .

IKLAN

Seborin hair tonic Schawarzkopf . Tonik untuk kuatkan akar rambut dan khas untuk rambut nipis dan gugur . Dia bukan spray . So korang nak jimat korang beli btol spray kat mr diy atau kedai rm2 .

Then spray kat kulit kepala . Sambil spray tu gsok2 . 1 botol seborin rm 50 . Jangan terkejut ye boleh pakai sampai 3 4 bulan . Pakai setiap hari . Bau ubat biasalah . Beli kat shopee pastikan beli yang original ye sebab banyak yang fake dan clone .

Shampu alpacin . Untuk rambut gugur dan kuatkan akar rambut . Bau macam ais mentol . Pakai shampu ni biar 2 3 minit then bilas . Lepas kau bilas kau akan rasa rambut kau kejung keras sikit .

Normal sebab shampu ni tak ada paraben ,sls . So kena pakai conditioner atau hair mask . Harga kat watson rm34 . Ini kalau lelaki pakai boleh lah tahan sebulan . Aku pakai 2 3 minggu habis . Tapi best ye sejuk je kat kepala best 

IKLAN

Hair tonik seborin . Tapi ni khas untuk kelumumur . Pakai ni kat tempat kelumumur . Seriusly ye recommmend . Bagus nak arwah . Hahahhaa . Harga rm50 . Nak jimat letak dalam botol spray kang kau tonggang kat rambut habis basah rambut kau . Beli kat shopee ye gaiss shopee.com.my/hair4me

Hair mask keratin smooth . Korang kalau buat treatment keratin kasi elokkan rambut rosak beratus ye . Kau beli ni je ram 35 pakai semingu 3 kali je . Aku tak ada pakai conditioner sebab conditioner akan buat rambut cepat gugur . Beli kat shopee jugak ..refer gambar atas tu . Ade link .

Cara pakai lepas shampu pakai alpacin tu , sapu benda ni dari tengah rambut sampai hujung . Biar 5 – 10 minit . Lepas tu bilas . Lembut gile and wangi .

IKLAN

Ini paling aku suka . Loreal elseve extraordinary oil . Banyak-banyak hair oil aku cuba semua berminyak . Yang ni sumpah bagus gile kau letak lah banýak mana tetap rambut kau lembut gila bapak ..menyesal aku tak beli dulu . Ada 4 5 jenis .

Aku amik yang ni . Untuk all hair types . Kenapa aku amik loreal ? Sebab dia punya minyak itu light and meresap . Recommend for those ada masalah rambut kering , warna dan rambut kejung . Pakai 2 3 titis kat tapak tangan then ratakan dari tengah rambut sampai hujung

Artikel. Berkaitan:

Selain Lancarkan Peredaran Darah, Khasiat Minyak Badam Buat Rambut Berkilau & Cegah Gugur!

Jangan Sesekali Gigit Kuku Jari, Ketuat Mudah Berlaku Jika Kulit Cedera. Ini Cara Elak Merebak!

Kes Makin Tinggi. Doktor Izzar Pesan 3 Alat Wajib Ada Di Setiap Rumah, Untuk Pantau Tahap Kesihatan!