Dipuji Cantik Macam Patung ‘Barbie’. Ini Fakta Menarik Cleaopatra, Calon Bebas Di PRU15! Tidak lama lagi, negara bakal menyaksikam Pilihanraya Umum Ke-15 menyaksikan banyak muka baru dan lama bertanding.

Bukan sahaja calon lelaki, tetapi wanita juga tidak terkecuali menyahut cabaran untuk memenangi hati rakyat.

Salah seorang calon wanita yang bertandingan kali ini adalah pendatang baru, Nur Fathiah Syazwana Shaharuddin atau mesra dengan nama Cleapatra yang bertanding atas tiket Bebas berlogo pokok.

Dipuji Cantik Macam Patung ‘Barbie

Artikel Lain: Rupanya Amal Jamu & Beras Kencur, Rahsia Cantik & Awet Muda Pengasas Mustika Ratu Di Usia 94 Tahun

Siapa dia Nur Fathiah Syazwana Shaharuddin yang merupakan Calon Parlimen Batu ini yang dikatakan kerusi panas kerana akan bersaing dengan nama yang sinonim dengan dunia politik.

1. Merupakan ibu tunggal kepada dua cahaya mata pada usia yang sangat muda, dia juga memainkan peranan dan menggalas tanggungjawab terhadap ibu, nenek dan dua lagi adiknya.

IKLAN

2. Mempunyai pengalaman dan kepakaran dalam industri keselamatan dan pertahanan selain turut terbabit secara langsung sebagai individu utama dalam perancangan bidang berkenaan meskipun pendidikannya pernah terhenti kerana berkahwin di usia muda.

3. Dia juga merupakan Pengarah Raffles Force (Malaysia) Sdn Bhd yang dilantik pada 2021 sehingga kini di samping menyandang jawatan sebagai Pengarah Nova Defence Sdn Bhd sejak 2019.

4. Ketangkasan dan kewibawaannya dapat dilihat dalam bidang perniagaan apabila menjadi seorang usahawan yang berjaya serta sering menjadi rujukan dalam kalangan peniaga baharu.

IKLAN

5. Walau sibuk dalam tugasan harian, tidak menghalang anak kelahiran Pulau Pinang ini terlibat dengan kerja-kerja amal seterusnya menjadi pengasas kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO). Pertubuhan Tindakan Perikatan Wanita Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur atau Hetero Action Women Alliance (Hawa).

Ini Fakta Menarik Cleaopatra, Calon Bebas

6. Sebelum menubuhkan Hawa, dia banyak terbabit dalam aktiviti kemasyarakatan, kebajikan dan sosial serta pernah menyelesaikan pelbagai isu mahupun keperluan rakyat tanpa mengira bangsa, agama.

IKLAN

7. Cleopatra juga merupakan graduan dari London Teacher Training College, United Kingdom dan kini sedang menyambung pengajian dalam bidang perundangan.

8. Menggunakan cogan kata ‘Reset Batu’, Nur Fathiah Syazwana berkata, pihaknya berjanji akan mengetuai perjuangan bagi menyediakan kehidupan lebih baik di Batu jika diberikan kepercayaan pengundi untuk menjadi wakil rakyat di situ.

Dek kerana wajahnya, ramai warganet turut memuji kecantikan Cleopatra. Dengan saiz badan yang kekal langsing walau anak dua, ternyata beliau antara calon popular di Parlimen Batu.

swettylara12 Humble..beautiful…inteligent..strong mother/person too…generous…❤️❤️❤️

lil.eyka Cantiknyaaaaa bidadariiiii

alyaniff89 lawanya yb cleopatra…auto kalah young sefura yb ketari tu

ellahumayra Subhanallah cantik.. patung ke orang ni

ongbakgonzales Cantik sgt…

fidzmy Looking Good YB

kimeera2303 Cantiknya mcm barbie.

Sumber: Mstar

Artikel Lain: Tampil Cantik & Lebih Kurus. Ini Rahsia Datuk Seri Vida Nampak Slim & Makin Lawa