Nampaknya tahun ini sekali lagi kita akan menyambut raya di rumah sendiri disebabkan peningkatan kes virus Covid-19.

Oleh kerana tiada tetamu yang datang, pastinya kita sendiri yang akan menikmati juadah hari raya di sediakan.

Bukan tidak boleh makan, tetapi biarlah berpada-pada agar dapat menjaga kesihatan tubuh badan. Dan tidak akan rasa stress jika mengamali kenaikan berat badan mendadak nanti.

Perkongsian dari laman sosial Facebook Bahagian Pemakanan KKM  memberitahu setiap kandungan kalori dalam kuih raya yang kita ambil.

Jadi sebelum makan, pastikan anda tahu kandungan kalori diambil untuk elak berlakunya peningkatan berat badan.

Siapa yang dah mula makan kuih raya walaupun masih belum tiba hari raya

Siap ada yang dah habis berbalang-balang kuih raya di Bulan Ramadan ini kann

IKLAN

Lagi-lagi musim PKP tak dapat pulang beraya di kampung..jadi stok kuih raya kat rumah tu untuk makan sendiri..

Tak salah nak makan tapi berpada-pada ya!

Kalau berat naik, ada pulak yang stress sendiri nanti

Jom la kita ‘throw back’ balik anggaran kalori kuih raya ni..kot-kot boleh bawak dibincang selera makan tu nanti

IKLAN

Kandungan Kalori Kuih Raya

IKLAN

Artikel Berkaitan:

“Ketulan Putih & Berbau Busuk Dalam Mulut” – Doktor Gigi Ini Jelaskan Punca Sebenar Tonsil Stones

KKM Kesan Produk Kosmetik Mengandungi Racun, Sebabkan Kulit Muka Nipis & Risiko Kanser

Hilang 20 KG Tanpa Produk, Wanita Gembira Dapat Cari Saiz Baju Menjelang Syawal