Pilih Saiz Bra

Sebelum anda membeli, pastikan anda tahu langkah pilih saiz bra yang betul untuk kesan yang panjang. Nanti anda akan rasa lebih selesa pakai sepanjang hari dan bentuk pun akan nampak lebih menarik.

Kalau ikutkan, bukan anak remaja sahaja yang patut ambil peduli masalah ini, tetapi orang dewasa pun kena tahu sebab masih ada yang kurang cakna tentang pemilihan bra.

Tiga Langkah Pilih Saiz Bra Yang Betul, Barulah Selesa Pakai!

Tiga Langkah Pilih Saiz Bra Yang Betul, Barulah Selesa Pakai!

Bila silap ambil saiz, bukan badan sahaja boleh kelihatan besar, malah payudara mengendur dan lebih teruk lagi penampakan bonjolan-bonjolan yang tak sepatutnya. Itu buruk!

Tak susah pun nak dapatkan ukuran yang tepat untuk mendapatkan saiz bra sesuai. Sama ada minta bantuan staf di butik atau awal-awal ukur di rumah. Guna pita pengukur pun boleh.

Tiga Langkah Pilih Saiz Bra Yang Betul, Barulah Selesa Pakai!

Ada tiga langkah mudah nak tentukan size bra anda, baca ini dulu:

IKLAN

1. Ukur Band Size
Ini kalau salah pilih memang tak selesa. Rasa ketat di bahagian bawah dada. Berdiri depan cermin dan lilitkan tali pengukur ke sekeliling bahagian tulang rusuk betul-betul di bahagian bawah buah dada. Relaks, jangan tahan nafas pulak semata nak bra yang sepadan. Lakukan dalam posisi mendada ke depan. Jika saiz ukuran bernombor ganjil, genapkan ke nombor selepasnya.

2. Ukuran Lilitan Payudara
Ukuran ini bagi menentukan saiz cup bra. Lilitkan di sekeliling bahagian payudara. Ingat, jangan terlalu ketat! Bundarkan sahaja ukuran tersebut jika size asal adalah nombor ganjil.

3. Menentukan Saiz Cup Bra
Ukuran pada step 2 tolakan dengan ukuran step 1. (Step 2 – Step 1 = ?) Jumlah ukuran yang anda dapat itulah menentukan saiz yang anda cup yang anda pakai. Kalau perbezaan 1 inci saiz cup anda adalah A cup.

Selain itu:  Minuman Diet Bergas '0' Kalori Jadi Pilihan Sebab Sihat. Ini Penjelasan 'Gula Tersembunyi' Ramai Tak Tahu!

• 1 inci bersamaan cup A
• 2 inci bersamaan cup B
• 3 inci bersamaan cup C
• 4 inci bersamaan cup D
• 5 inci bersamaan cup DD

IKLAN

Tiga Langkah Pilih Saiz Bra Yang Betul, Barulah Selesa Pakai!

Dah selesai dengan saiz, kini tibalah masanya untuk memilih bra idaman. Yang biasa dengan Triumph mesti dah tahu material yang digunakan cukup-cukup selesa!

Triumph memperkenalkan Flex Smart, koleksi Muzim Bunga/Musim Panas 2023 (SS23) baharunya. Flex Smart berkisar tentang diri anda sebagai wanita dengan fikiran, perasaan dan keperluan harian tersendiri.

Keselesaan menjadi aspek utama menerusi bandeau top yang mengikut pergerakan tubuh. Cukup sesuai dijadikan persalinan ‘inner’ mahupun ‘outer’ mengikut citarasa anda. Paling best, boleh dipakai dengan atau tanpa tali bra.

IKLAN

Tiga Langkah Pilih Saiz Bra Yang Betul, Barulah Selesa Pakai!

Bra multi-fungsi ini diperbuat daripada fabrik regangan yang lembut supaya tidak menghalang pergerakan anda dalam apa jua aktiviti harian.

Jangan tak tahu, koleksi ini turut menampilkan seluar dalam High Leg Brief dengan reka bentuk ergonomik yang bukan sahaja lembut dan ringan, malah menyerlahkan potongan badan semulajadi anda.

Sempena kempen SS23 ini, Triumph juga teruja mengumumkan kolaborasinya dengan WILDEHOUSE yang turut memfokuskan pada keunikan ciri individu wanita. Koleksi yang diilhamkan secara inklusif ini dapat menampung segala bentuk siluet serta mengetengahkan interpretasi gaya baharu dengan kombinasi grafik dan rona berani.

Eh, tak mahal pun sebeb koleksi Triumph Flex Smart SS23 bermula pada harga RM89.90. Sesuai dengan rasa selesa bila pakai.

Okay info selebihnya boleh layari https://my.triumph.com/pages/triumph-flexsmart atau kunjungi butik Triumph berhampiran anda. Sesekali berbelanja demi keselesaaan sendiri apa salahnya kan?

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI