pudarkan jeragat

Tak mudah nak pudarkan jeragat tetapi kalau anda ada ilmu kecantikan dan tahu bahan apa yang akan bantu selesaikan masalah kulit, insya-Allah akan ada hasilnya.

Paling penting kena pakai selalu bukan kejap pakai pakai dan rasa malas, terus tak buat! Okay jom tengok produk apa yang saudari Safa Nadia kongsi untuk anda cantik sebelum raya…

Set Pudarkan Jeragat Sebelum Raya, Konsisten Buat Memang Dapat Hasilnya!

1. Medi-peel Melanon x cream

Boleh kata almost yang ada jeragat, boleh cuba melanon sebab ada brighthening ingredients. Jadi sangat membantu cepatkan kesan pencerahan, Ascorbic asid, tranexamic asid, niacemide, magnesium ascobyl phosphate, alpha arbutin dan mulberry extract. Malah anda boleh mengurangkan penghasilan melanin kulit untuk treat jeragat.

IKLAN

Nah, boleh rujuk sini video kenapa Melanon sangat bagus:

@ftnsyhrhh Replying to @Elin. ofcourse bolehhh nokk ! Pls lah tryy sebab cream ni best gilaaaa #fyp #hellobestiessss #hellobestie #atennsharetips #atennsreview #medipeelmelanoncream #medipeelmelanonxcream #medipeelmelanon ♬ GRWM / Routine / Cooking / TikTok(1245023) – Kaori Tani

IKLAN

2. The Ordinary Alpha Arbutin

Gabungkan yang ini juga dengan melanon sebab melanon perlukan sedikut bahan untuk boostkan kesan pencerahan pada kulit, walaupun melanon dah cukup power tetapi tetap perlukan sokongan tambahan. Jadi campurkan dua bahan ini, alfha arbutin memang berkesan untuk pudarkan jeragat dan hilangkan parut.

IKLAN

3. 3w Clinic Sunblock cream

Ini paling penting untuk treat jeragat, wajib pakai sunscreen. Pakai dan reapply setiap 2 -3 jam sekali dan bila anda pakai brightening ingredients kena pastikan pakai sunscreen baru berkesan pada kulit. Sunscreen tak boleh treat jeragat but dia boleh halang dari terus naik . Nak selamat pakailah sunscreen.

Sekarang dah faham, bukan? Moga anda boleh pudarkan jeragat seblum raya nanti dan pastikan jadikan rutin setiap pagi dam malam apa yang patut sapu.

Selain itu:  Cerahkan Kulit Guna Ais Kiub Tomato, Wanita Ini Dah 6 Bulan Amal Kat Muka

Kredit video: Faten

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI