Setiap kali melihat aktiviti sihat dilakukan di laman sosial, dapat mengagak selebriti ini pasti sangat menjaga kesihatan diri.

Rajin melakukan aktiviti larian bersama teman-teman, pemilik nama Vanidah Imran ini sememangnya kelihata cukup fit dan bertenaga biarpun usia hampir mencecah 50 tahun.

Ketika ditanya rahsia bagaimana menjaga kecantikan dan kesihatan diri, Vanidah atau mesra dipanggil Vee tidak lokek memberi beberapa tip menarik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Vee (@vanidah_imran)

Minum Air Lepas Bangun Dari Tidur

Menurutnya dia sangat mengutamakan pengambilan makanan dan minuman dalam menjaga menjaga kesihatan.

“Memang menjadi amalan saya seiak dulu lagi akan minum air selepas bangun tidur. Selain itu saya juga Memang rajin lakkan exercise untuk peredaran darah jadi lebih lancar selain mengekalkan kekuatan otot.

“Setiap minggu jika ada masa terluang memang Vee akan ambil peluang buat aktiviti larian ini berama teman-teman,” ujarnya yang juga sangat menjaga pemakanan bagi mengelak masalah kencing manis, kolesterol dan juga jantung.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Vee (@vanidah_imran)

“Selain lain bagi mengekalkan kesihatan, saya juga akan ambil suplemen yang diperlukan sesuai untuk tubuh badan masing-masing.

IKLAN

“Manakala untuk perawatan wajah pula, selain rutin harian cuci muka, saya juga buat senaman dan urutan di wajah. Buat perlahan-lahan dan jadikan rutin harian.

“Dan jangan lupa sesekali penggunaan moisturizer dan sunblock walaupun hanya berada di rumah. Amalkan selalu dan kesannya akan menjadikan wajah lebih halus dan bebas cela,” tambahnya yang baru sahaja berjaya menggengam ijazah Sarjana Seni Persembahan sempena konvokesyen ke 61 di Universiti Malaya.

Selain itu:  Kurus Bukan Nak Cantik & Sihat Je, Tapi Mudahkan Buat Ibadah. Ini 18 Mitos Diet Kena Tahu!

Pelakon Wanita Terbaik pada Festival Filem Malaysia (FFM) ke-20 ini terlebih dahulu bergelar graduan ijazah sarjana muda Pengajian Bahasa Inggeris pada tahun 2015 di Universiti Terbuka Malaysia (OUM).

Selain Aktif Berlari, Amal Minum Air Lepas Bangun Tidur. Rahsia Vanidah Imran Kekal Fit Lewat Usia 40an!

Motivasi Dari Ayah Untuk Berjaya

Kata bintang filem Red Kebaya itu, perjalanan empat tahun bagi melengkapkan tempoh pengajian itu bukan sesuatu yang mudah.

Apatah lagi perlu mengimbangi tanggungjawab sebagai ibu, pensyarah di Kolej Seni Kreatif, Universiti Teknologi MARA (UiTM), tuntutan seni dan belajar pada masa sama.

IKLAN

Vanidah juga beruntung kerana faktor motivasi lain diterimanya datang daripada ayah tercinta.

Bapanya selama ini sebenarnya seakan tidak gemar melihat diri beliau memilih jalan sebagai anak seni. Bagi bapanya, kerjaya seni dilihat tidak mampu menjamin masa depan dan berharap suatu hari nanti Vanidah akan membuat keputusan atau benda lain.

Selain Aktif Berlari, Amal Minum Air Lepas Bangun Tidur. Rahsia Vanidah Imran Kekal Fit Lewat Usia 40an!

“Bapa tak pernah jemu dan berhenti meminta saya sambung belajar. Kata-katanya seperti sampai bila nak kerja berlakon balik lewat pagi terus berbekas. Saya bersyukur Tuhan gerakkan hati untuk saya jadi realistik sekali gus sambung belajar.

“Orang selalu kata buat sesuatu harus ambil kira nasihat ibu bapa. Ternyata apa yang bapa saya tekankan selama ini ada keberkatannya. Saya tak pernah menyangka  akan dapat tawaran masuk dunia akademik termasuk bergelar pensyarah.

IKLAN

“Itu semua antara hikmah yang dihamparkan apabila saya mula membuat keputusan besar dalam hidup untuk mengutamakan sisi akademik selain mengimbangi kehidupan hakiki.

“Paling penting bapa yang tidak menentu tahap kesihatannya masih berpeluang menyaksikan kejayaan ini,” katanya yang akan meneruskan pula pengajian di peringkat PHD.

Selain Aktif Berlari, Amal Minum Air Lepas Bangun Tidur. Rahsia Vanidah Imran Kekal Fit Lewat Usia 40an!

Kredit Foto: Instagram Vanidah Imran

Artikel Berkaitan:

Bertahun Cuba Rawatan IUI & IVF Untuk Dapat Zuriat. Akhirnya Mizz Nina & Noh Ambil Anak Angkat!

Selain itu:  Pakai Retinol Masuk Umur Masuk 30-an, Barulah Kedut Akan Berkurang!

Lepas 15 Hari Bersalin, Wanita Kena Buang Apendiks & Ovari. Gara-Gara Makan Ikan Haruan!

Berat Asal 124KG, Tapi Berjaya Hilangkan 60KG Dalam Setahun. Gadis Kongsi Menu Diet Seminggu Diamalkan!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI