bibir gelap

Masalah bibir gelap ini sebenarnya boleh menggangu penampilan sesetengah wanita dan membuatkan rasa kurang yakin nak keluar tanpa pakai gincu.

Ada banyak faktor yang menyebabkan bibir gelap, salah satunya salah pilih lipstik. Ya, jika anda tidak ambil peduli tentang bahan yang terkandung dalam lipstik, boleh jadi bibir akan jadi gelap daripada asal.

Bibir Gelap, Jom Rawat

Jangan risau, anda boleh mencuba beberapa petua daripada bahan alami ini untuk mencerahkan semula bibir yang gelap.

IKLAN

Jus Lemon

Masalah Bibir Gelap, Sapu Tiga Jenis Buah Ini Untuk Cerahkan Balik!
Jus lemon mampu untuk mencerahkan kulit. Gosok beberapa titik jus yang segar di bibir anda sebelum tidur pada setiap malam. Kemudian cuci dengan air bersih sebaik sahaja anda bangun keesokkan harinya. Jika ingin kesan yang lebih baik, anda juga boleh campurkan jus lemon itu bersama madu.

IKLAN

Biji Buah Delima

Masalah Bibir Gelap, Sapu Tiga Jenis Buah Ini Untuk Cerahkan Balik!
Buah delima mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan. Ia juga mempu mengembalikan warna asal di bahagian bibir anda. Hancurkan biji delima itu dan kemudian campur dengan sedikit susu, jadikan seperti pes. Kemudian gosok pes itu di bahagian bibir antara dua hingga tiga minit.

IKLAN

Ubi Kentang

Masalah Bibir Gelap, Sapu Tiga Jenis Buah Ini Untuk Cerahkan Balik!
Ubi kentang mempunyai katekolase iaitu enzim semula jadi yang terkenal untuk mengurangkan bahagian gelap pada kulit dan juga parut. Gosok sepotong ubi kentang di bahagian bibir sebelum tidur. Dan kemudian gunakan air suam untuk mencuci bibir anda sebaik sahaja bangun daripada tidur.

Haa.. dah tahu rahsia nak cantikkan bibir gelap, anda boleh lah cuba amalkan. Apa yang penting, anda guna

Selain itu:  Usia Dah 63 Tahun, Tapi Aktif Senamrobik. Ini Rupanya Rahsia Datin Maria Arshad Kekal Cantik & Langsing!
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI