lendir siput

Dahsyat, tular seorang gadis menggunakan lendir siput untuk cantikkan kulit wajahnya. Namun cara ini tak pelik sebab kebanyakan perempuan, kalau pasal penjagaan tubuh badan serta kecantikan, ada yang sanggup!

Malahan tak kira umur, ramai perempuan sanggup berhabis ratusan dan ribuan ringgit untuk kekal cantik. Cucuk sana sini pun ada, pegang konsep beauty is pain.

Lendir Siput Buat Kulit Flawless

Selain mendapatkan rawatan kecantikan di spa, ramai juga yang suka menggunakan cara tradisional atau dipanggil ‘home remedy’.

Nah, lihatlah aksinya yang slumber letak siput babi di wajahnya!

Pejuang acne, cepat sembuh ya mukaku.

IKLAN
@lydia_yaa2 Pejuang acne🥲cepat sembuh ya muka ku🥺 #fyp #fypシ #fypdongggggggg #masukberanda #banjarbungaskalsel #viraltiktok #amuntaibungas #fypage #BAGIHOKI #siput #terapisiput #efekvaksin2021 ♬ suara asli – joy thander imansyah

Mula-mula ingat dia menggunakan filter, tetapi rupanya gadis bernama Lydia betul-betul meletakkan siput di mukanya. Bukan seekor ya, tapi banyak.

Menjadi perhatian di TikTok, dia dengan selamba saja merakam aksi sewaktu wajahnya yang putih dilekatkan dengan lebih 10 ekor siput babi. Tindakan itu dibuat untuk merawat mukanya yang pernah ditumbuhi jerawat.

@lydia_yaa2 Balas @000aku_siapa tinggal taroh aja udah gampang😂 nanti klo di rasa lendirnya udah berkurang ganti sama siput yg lain biar yg sdh di pakai istrht dulu selamat mencoba😊 #fyp #fypシ #fypdongggggggg #masukberanda #BAGIHOKI #banjarbungaskalsel #amuntaibungas #viralvideo #siput #terapisiput #fypage ♬ Doraemon Kucing Langka by Marion Jola – Marion Jola source

Kongsinya menerusi video, dia mencari siput itu di ranting-ranting pokok pada waktu pagi. Kalau dah siang siput kurang.

IKLAN

Lendir Siput Babi Buat Kulit Gadis Ini Jadi Flawless, Janji Cantik!

Susulan rakaman tersebut, Lydia turut berkongsi video lain yang memaparkan aktiviti sewaktu mengutip haiwan berkenaan sebelum dikumpulkan dalam satu kotak kecil. Selain di celah-celah rumput, ada juga yang diambilnya bertenggek di helaian daun serta ranting pokok.

Selain itu:  Pantang Makan Malam & Rajin Bersenam. Rahsia Cantik & Awet Muda Kuza Di Usia Lewat 49 Tahun!

Tinggal letak je senang. Kalau nanti lendir tu berkurang, ganti dengan siput yang lain.

IKLAN

Gadis itu juga tidak lokek menceritakan langkah-langkah ‘perawatan wajah’ menggunakan siput babi tersebut.

Lendir Siput Babi Buat Kulit Gadis Ini Jadi Flawless, Janji Cantik!

Selepas dibersihkan, siput itu akan diletakkan ke atas wajah bagi mengeluarkan lendir yang cukup bagus untuk kulit. Jika cecair berkenaan mulai kering, Lydia akan mengganti haiwan tersebut dengan yang lain.

Lendir Siput Babi Buat Kulit Gadis Ini Jadi Flawless, Janji Cantik!

Haaa… anda sanggup buat tak tu? Ini cara paling rare, nampak hasil di tangan pun flawless habis lah!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI