setting spray

Setting spray atau semburan untuk kunci solekan sangat penting bagi anda yang nak mekap tahan lama.

Rajin atau tidak, anda mesti ada setting spray supaya mekap tidak mudah cair walaupun terkena peluh dan melekat di tudung.

Kunci Solekan Dengan Setting Spray

Jika tidak mahu solekan bercapuk, anda kena sembur bahan kecantikan ini sebelum keluar dari pintu rumah.

Kunci Solekan Dengan Setting Spray, Barulah Mekap Tak Cair Mudah!

Semburan tetapan sesuai untuk harian berat dalam acara seperti perkahwinan atau pesta musim panas di tepi kolam.

Guna Sebelum Atau Selepas Solek?

Semburan tetapan ialah jenis cecair ber-tesktur air yang boleh digunakan untuk meningkatkan jangka hayat rupa solekan anda, mengelakkan ia daripada bercapuk dan comot.

Kunci Solekan Dengan Setting Spray, Barulah Mekap Tak Cair Mudah!

Adakah anda menggunakan semburan tetapan sebelum atau selepas solek?

IKLAN

Semburan tetapan digunakan selepas solekan kerana ini boleh menutup dan mengunci bahan-bahan solek anda sehingga kering.

Untuk tip yang solekan tahan lama lebih efektif, goncangkan botol semburan tetapan sebelum merenjis ke wajah, membolehkan ia merata keseluruhan supaya tahan lama tanpa kelihatan bertompok.

Berapa Kali Kena Sembur

Anda boleh menggunakan semburan tetapan sama ada selepas memakai solekan muka penuh atau selepas setiap langkah selama tiga atau empat jam. Selepas menyembur, sebaiknya biarkan kering secara semula jadi pada muka selama beberapa minit supaya solekan anda tidak bercapuk.

Kunci Solekan Dengan Setting Spray, Barulah Mekap Tak Cair Mudah!

IKLAN

 

Beyoncé – On ‘Til Dawn Setting Spray (RM218)

Artis solek Rokael, yang telah melakukan glam jelajah Beyoncé selama bertahun-tahun mendedahkan rahsia solekan Beyoncé kekal menawan dan tahan lama dengan menggunakan semburan On ‘Til Dawn Setting Spray.

Produk kecantikan ini telah dijual habis dan ramai idamkan solekan Beyoncé yang boleh kekal sempurna walaupun hujan dan berjam-jam menyanyi dan menari.

Selain itu:  Hilangkan Blackhead Dan Whitehead, Terus Kulit Licin Bagai Telus Dikupas!

Kunci Solekan Dengan Setting Spray, Barulah Mekap Tak Cair Mudah!

IKLAN

Selena Gomez – Rare Beauty Always An Optimist 4-In-1 Mist (RM134)

Semburan Rare Beauty ini menjaga kulit dari setiap fasa glam tidak kira siang ataupun malam. Merupakan produk kecantikan kegemaran pengasasnya sendiri, Selena Gomez menyukai intipati niacinamide dan sodium hyaluronate dalam botol minimalis ini, dirumus untuk mengunci kelembapan dan menjadikan kulit anda kelihatan lebih cerah dan gebu.

Kunci Solekan Dengan Setting Spray, Barulah Mekap Tak Cair Mudah!

Kim Kardashian – Tatcha Luminous Dewy Skin Mist (RM270)

Kim Kardashian, ikon kecantikan dan influencer berpengaruh dan juru mekapnya, Mario Dedivanovic, bertanggungjawab untuk mencipta penampilan istimewanya. Semburan tetapannya ialah Tatcha Luminous Dewy Skin Mist.

Semburan mewah ini menjanjikan penghidratan dan mencerahkan kulit, memberikan cahaya yang berseri. Sesuai untuk mereka yang inginkan semburan tetapan yang mewah dan berprestasi tinggi, pasti anda akan kelihatan cantik seperti Kim Kardashian.

@yanaahassanmy makeup lasted whole day 😍🫶🏼

♬ original sound – yana hassan

Namun kalau anda rasa nak jimat poket, ada juga yang murah dan berbaloi untuk dicuba. Boleh cuba cari di kedai hijau dan oren berdekatan. Yang penting fungsinya sama, kekalkan mekap tidak mudak cair dan tak bercapuk.

Kredit: yanaahassan

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI