Gula Buat Kulit Makin Cantik

Gula sering dianggap sebagai ‘pemanis’ makanan. Tapi tahukah anda, gula juga boleh dijadikan sebagai ‘penyeri’ raut wajah?

Ramai terlepas pandang disebabkan rasa lebih mudah guna produk yang sudah siap dijual di pasaran, padahal gula sangat membantu buat kulit cantik secara semula jadi dengan menjadikan sebagai skrub untuk hilangkan masalah kulit kusam.

Gula Buat Kulit Makin Cantik

Gula Buat Kulit Makin Cantik, Hilang Terus Masalah Wajah Kusam

Okay, jom semak macam mana gula boleh menjadi rahsia kecantikan tersembunyi anda untuk dapatkan kulit yang lembut dan cerah.

Eksfoliasi Secara Alami

Gula memiliki tekstur yang kasar yang sangat membantu untuk menaggalkan sel kulit mati dan kotoran pada permukaan kulit. Ini membantu menyegarkan kulit dan mencegah pori-pori tersumbat, menghasilkan kulit yang lebih bersih.

Haluskan Kulit

Jika digunakan secara konsisten, skrub gula dapat membantu menghaluskan permukaan kulit dengan cara menghilangkan sel kulit mati yang membuat kulit terlihat kusam dan kasar. Hasilnya, kulit menjadi lebih lembut!

IKLAN

Rangsang Hasilkan Kulit Baru

Proses eksfoliasi dengan gula juga dapat merangsang menghasilkan sel kulit baru. Ini membantu proses kulit anjal dan menghasilkan kulit yang lebih segar dan flawless.

Hilangkan Jerawat dan Parut

Kandungan asam glikolat alami dalam gula dapat membantu membersihkan pori-pori dan mengurangkan produksi minyak berlebihan sehingga membantu mengurangkan risiko jerawat dan mengatasi masalah parut di wajah.

Gula Buat Kulit Makin Cantik, Hilang Terus Masalah Wajah Kusam

Memudahkan Serum Diserap Ke Dalam Kulit

Apa yang menarik, orang yang rajin skrub dengan gula memudahkan lagi serum dan pelembap menyerap masuk ke dalam kulit. Barulah berbaloi pakai skincare yang harganya mahal.

IKLAN

Gula Buat Kulit Makin Cantik, Hilang Terus Masalah Wajah Kusam

Tak perlu berbelanja mahal di pusat facial terkemuka, cukup berbekalkan sepaket gula CSR yang berharga kurang dari RM5 sahaja dah boleh buat kulit cantik tanpa cela.

Selain itu:  Ini Cara Macam Mana Nak Pilih Toner Yang Sesuai Ikut Masalah Kulit

Hah, nampak tak? Tak susah pun nak awet muda dan dapatkan kulit cantik, cukup ada gula di rumah. Owh ya, pastikan guna gula brand CSR ya!

IKLAN

Gula Buat Kulit Makin Cantik, Hilang Terus Masalah Wajah Kusam

Memegang tagline Consume Sugar Responsibility, jenama CSR membuktikan dirinya sebagai pengeluar produk gula berkualiti terkemuka di Malaysia. Sama ada mengambil gula sebagai perasa tambahan kepada pelbagai jenis hidangan kita seharian, anda juga boleh manfaatkan gula CSR kearah kecantikan. Dua dalam satu, untuk hidangan dan bercantik-cantik.

Lebih dari lima dekad beroperasi, CSR bukan hanya berupaya memastikan rasa yang lazat dan kualiti yang cemerlang, malah selaras dengan komitmennya sebagai Pilihan Yang Lebih Baik untuk anda. Jom lah ber-CSR bersama!

 

 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI