terapi sudu

Menariknya, cuma amalkan terapi sudu bentuk wajah anaknya berubah daripada bulat menjadi runding!

Ini mungkin disebabkan tidak mahu dicop anaknya melakukan pembedahan plastik, seorang ibu di Korea Selatan mendakwa melakukan terapi sudu.

Terapi Sudu Dibuat Sejak Kecil

Terapi sudu dilakukan dengan mengurut keseluruhan muka anaknya itu dengan tangan dan sudu dari kecil sehingga meningkat remaja sekarang.

Ibu Buat Terapi Sudu Dan Masker Kaki Ayam, Hasilnya Dagu Runcing Berkulit Cantik

IKLAN

Hasil daripada terapi sudu yang dilakukannya menyebabkan muka anaknya lebih kecil, dagu lebih tajam, mata yang besar dan ada kelopak mata.

Ibu Buat Terapi Sudu Dan Masker Kaki Ayam, Hasilnya Dagu Runcing Berkulit Cantik

Kedua ibu dan anak muncul dalam rancangan bual bicara, Martian Virus, yang mana si ibu membincangkan tentang terapi yang dilakukan kepada anaknya sejak kecil yang mempunyai paras rupa yang bulat itu.

IKLAN

Disebabkan bentuk muka anaknya bulat, dia mengaplikasikan teknik terapi yang dipelajari kepada anaknya.

Urut Kaki Supaya Terbentuk Cantik

Ibu mulakan rutin mengurut muka anaknya menjadi bentuk yang sesuai. Bukan itu sahaja, dia juga turut mengurut kaki anaknya supaya kaki terbentuk lurus dan panjang.

IKLAN

Dia mendakwa bahawa rutin urut menyebabkan lipatan kelopak mata pada mata anak perempuannya dengan mengurut mata anaknya itu dengan sudu sejuk selama dua puluh minit pada satu masa.

Ibu Buat Terapi Sudu Dan Masker Kaki Ayam, Hasilnya Dagu Runcing Berkulit Cantik

Menurut ibunya lagi, urutan bukanlah satu-satunya rahsia rutin kecantikan dilakukan, bagi memperbaiki kulit wajah, dia kerap memberikan masker yang diperbuat daripada kaki ayam.

Ibu ini menegaskan dia melakukan banyak rawatan kecantikan yang dibuat sendiri dan langsung tidak melakukan pembedahan plastik.

Selain itu:  Buang Masalah Blackhead Guna 3 Langkah. Sebulan Je Amal, Licin Muka!
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI