Faezah Elai

Suka tengok gigi Faezah Elai, tersusun cantik putih bersih. Ini mampu menambah keyakinan diri untuk berkomunikasi dan berhadapan dengan orang lain.

Salah satu punca gigi menjadi kekuningan pun sebab kerap pengambilan minuman berkafien seperti kopi dan teh.

Tip Gigi Putih Bersih Faezah Elai

Faezah Elai Guna Straw Minum Kopi Dan Teh, Patutlah Giginya Putih Bersih!

Jadi anda boleh cuba cara yang dikongsikan oleh pelakon Nor Faezah Md Elai,39 atau lebih dikenali Faezah Elai apa yang diamalkan setiap kali ambil minuman kafein seperti teh dan kopi bagi memastikan giginya kekal putih bersih.

IKLAN

Menurut pelakon ini, dia tidak menggunakan rawatan gigi seperti Veneer pun untuk mendapatkan gigi yang sihat, putih bersih. Sebaliknya menggunakan penyedut minuman (straw) setiap kali minum minuman berkafien seperti kopi dan teh dengan suhu air yang tidak terlalu panas.

“Pasai apa putih? Sebab when I drink tea or coffee, I will use straw to avoid colour caffeine tu direct kena gigi. Tak pecaya? Try sendiri..it works!

IKLAN

Kalau ayaq panaih tak payah straw! I dont really drink ayaq panaih. Kalau nak minum jugak suka hati hang lah! I drink teh tarik also I use straw. Tak dak masalah aihh!! Sunnah pun kata jangan makan or minum terlalu panaih sampai dok kena hemboih. Paham dak?

Faezah Elai Guna Straw Minum Kopi Dan Teh, Patutlah Giginya Putih Bersih!

Info Ekstra!

  • Veneer adalah lapisan nipis yang dilekatkan di permukaan depan gigi untuk memperbaiki permukaan, bentuk, warna dan saiz gigi.

Faezah Elai Guna Straw Minum Kopi Dan Teh, Patutlah Giginya Putih Bersih!

IKLAN

Jadi kalau nak pastikan gigi putih bersih, boleh cuba tip yang dikongsikan oleh Faezah Elai ini, guna straw jika nak minum minuman berkafien.

Sumber: Instagram Faezah Elai

 

Selain itu:  Kulit Jadi Hitam & Menggerutu Sebab Ochronosis, Kesan Guna Produk Pemutihan Ada Racun Berjadual
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI