cara nak buang whitehead dan blackhead

Biasanya cara nak buang whitehead dan blackhead ini adalah dengan menggunakan masker. Namun ada sesetengah orang, dia lebih suka guna jimatkan kos dengan memilih menggunakan bahan-bahan alami.

Jadi di sini kami nak kongsikan salah satu cara yang berkesan dan menjimatkan untuk anda membuang whitehead dan blackhead. Serius, bajet cuma RM0.40 saja!

Haa… macam tak percaya, tapi inilah petua yang telah diamalkan sejak sekian lama oleh Puan Yanie Rosdi.

Jom kita tengok perkongsian tips daripada beliau selengkapnya di bawah.

Cara Nak Buang Whitehead Dan Blackhead, Bajet RM0.40 Saja Dah Settle!

Okay, pastikan anda sediakan bahan-bahan ini dulu dan kemudian boleh sapu pada bahagian yang anda rasa ada masalah whitehead dan blackhead.

BAHAN-BAHAN:
Sebiji telur (diambil putihnya)
3 keping kapas muka

Cara Nak Buang Whitehead Dan Blackhead, Bajet RM0.40 Saja Dah Settle!

CARA-CARA:
Berikut adalah step-by-step membuang whitehead dan blackhead dengan cara kilat.

IKLAN

1. Asingkan Putih Telur

Mula-mula, asingkan telur putih daripada kuningnya. Kita akan gunakan yang bahagian putih ya.

2. Rendamkan Kapas

Cara Nak Buang Whitehead Dan Blackhead, Bajet RM0.40 Saja Dah Settle!

Seterusnya, ambil kapas muka tadi dan rendamkan ke dalam telur putih yang telah diasingkan.

IKLAN

Agak-agak rendam sampai kapas dah larut dengan semua putih telur.

3. Wapkan Muka Dengan Air Suam

Sementara itu, wapkan muka dengan air suam. Langkah ini penting untuk buka pori supaya lebih terangkat.

4. Tepekkan Kapas

IKLAN

Cara Nak Buang Whitehead Dan Blackhead, Bajet RM0.40 Saja Dah Settle!

Kemudian, tampalkan kapas bertelur di sekitar zon T dan tunggu sehingga 1 jam atau hingga kapas mengering.

Kalau nak cepat, boleh duduk depan kipas supaya kapas lebih cepat kering.

5. Angkat

Beginilah hasilnya. Segala whitehead dan blackhead akan terangkat bila kapas dah mula mengering dan ditarik keluar. Kulit muka pun akan terasa lebih licin dan segar.

Selain itu:  Kurangkan Masalah Pori Tersumbat, Lepas Cuci Muka Wajib Buat!

Cuba buat dengan konsisten seminggu 2 kali dan tengok hasilnya nanti.

Mudah dan jimat, bukan? Inilah tips kecantikan yang ringkas tetapi tetap mujarab. Mudah-mudahan ramai yang dapat mencubanya sendiri di rumah.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI