Bagi mereka yang mempunyai berat badan berlebihan, ada pelbagai cara untuk kembali langsing.

Bukan saja perlu menjaga portion makanan diambil, tetapi juga kena rajin melakukan senaman.

Antara senaman yang dikatakan berkesan dan cepas untuk menurunkan berat badan adalah dengan melakukan aktiviti hiking.

Artikel Lain: Badan Sebu Disebabkan ‘Gemuk Air’. Jurulatih Kecergasan Ini Kongsi 8 Cara Mudah Elakkannya!

Seperti perkongsian wanita ini Nona Eisyah yang berjaya mendapatkan berat badan ideal dengan mengamalkan diet sihat dan melakukan aktiviti senaman.

Rajin Lakukan Senaman Hiking Berjaya Turunkan Berat Badan

Assalamualaikum hai semua nama saya Nona

Terima kasih atas pujian Dan Bagi semangat kat saya. Maafkan saya jika #sy buat ramai Tak boleh terima. Saya masa JD isteri orang(saya memang buruk). Saya pikir dah ada zone selesa Tak pikir nak cantik sebab aku Dah bersuami, lagi pun suami aku Tak heboh sangat.

Cuma kadang-kadang sindir-sindir ada. Saya je malas dan tak nak diet-diet..(hobi kuat makan dan saya perniaga pasar malam makan asyik makan so memang susah kurus)hmm selepas Perpisahan saya akui saya mengalami meroyan teruk Dan nekad bulat nak kurus supaya apis terkejut beruk

(Wei apehal ko kurus Masa jadi bini aku ko buruk!! Saya nak dia tengak saya. Itu buat saya bersemangat kurus(tapi yang sebenarnye apis TaK anggap saya wujud).. ok disini saya nak menjawap tip macam mana boleh kurus senang je yang Nona amalkan.

IKLAN

1-Azam

2-Cari kawan yang rajin senaman yang memang senaman adalah rutin harian  dia bukan acah-acah main-main. Sebab bila Kita Dah berkawan dengan orang-orang yang rajin bersukan atomatik Kita rajin bersukan..(Cari kawan baru taw(kalau boleh Cari kawan-kawan di taman-taman orang joging) please jgn paksa kawan rapat Kita berdiet dan bersukan sama kita…Takkan menjadi sebab dia buat bukan dari hati dia..so nanti dia kelaut Kita Pon sama)

3-Untuk empat bulan pertama kena displin yang tinggi kawal makan Dan senaman kalau boleh hari-hari2 jangan skip kena istiqamah..

4-Rajin-rajin selfie dan bergambar sebab nanti Kita akan nak lagi berusaha  tambah ensem Dan cantik..(BG Nona lah semangat tu)

IKLAN

5-Rajin shopping kasut sukan n baju lawa-lawa untuk Kita bersemangat kurus (mood mesti kena Ada)

6-Berkawanlah  dengan orang-orang positive Dan jangan stress or serabut..kawan orang cantik-cantik Pon bagus jugak Kita dapat tarik aura dia ke Kita..(Nona dulu serabai bukan setakat gemok jer dengan tak bertudung AllahuAkbar

Nasib Ada kawan-kawan baik Nona banyak bantu ubah diri Nona love you semua

Artikel Lain: Lepas 9 Bulan Diet, Berjaya Dapat Berat Ideal. Gadis Kongsi Menu Sihat Seminggu Diamalkan!

IKLAN

Itu saja yang Nona dapat sampai kan..apa yang Nona amalkan..Bagi bertanya pasal makanan Nona suka makan ikan salmon untuk diet ini sebab dengan ikan salmon kekuatan motivasi untuk Nona senang masak  dan mudah disediakan lagi satu cepat kenyang..roti dua keping or Nasi sikit Dan sayur sikit.. Apa-apa pun memang senaman(hiking) the best ubat kurus.. insyaallah menjadi..tapi kena rajin lah.. istiqamah..

#doakn saya yer capai impian dan tak dipandang hina lagi..target masih jauh #motivasi untuk  korang yang esok-esok itu.

Jomlah semua mula dari sekarang diet dan amalkan hidup yang sihat insyaallah kita semua boleh kurus

Artikel Berkaitan:

Gadis Kongsi Rutin Penjagaan Wajah Guna Produk Drugstore Atasi Jerawat. Elak Jadi Breakout Teruk!