Wany Hasrita

Teruja melihat kehidupan penyanyi, Wany Hasrita dengan suami dan anaknya tersayang. Melihat perkembangannya di media sosial, itu sudah cukup menggambarkan wanita ini cukup bahagia.

Sentiasa menghiburkan hati peminat dengan lemak merdu suaranya, Wany juga terkenal dengan kemanisan ayu raut wajahnya.

Sempat berkongsi tip kecantikan dan kesihatan menerusi portal Hijabista, Wany mengakui yang dirinya kini lebih mengutamakan soal itu kerana sedar kepentingannya untuk masa akan datang.

Petua Cantik Wany Hasrita, Makin Bergaya Cara Ibu Anak Satu

Petua Cantik Wany Hasrita

Selain daripada menjaga pemakanan, Wany juga mengamalkan pengambilan minyak kelapa dara setiap hari.

“Di samping itu, saya juga selalu bersenam. Kita kena work on our muscle sebab sudah makin berusia ni muscle kita akan makin mengecut dan sebab itulah kita kena bermula dari sekarang. Kita tak boleh menghalang penuaan tapi kita boleh melatih muscle kita,” kongsinya.

IKLAN

Petua Cantik Wany Hasrita, Makin Bergaya Cara Ibu Anak Satu

Bab Sarapan, Selalu Ambil Tanpa Skip

“Sebenarnya Wany kalau bab sarapan ini memang ‘tak ngam’ dengan sebarang jenis bijirin, oatmeal. Wany juga bukannya seorang pemakan sayur. Jadi, untuk top-up balik khasiat itu, Wany cuba mengambil supplement.”

“Sarapan itu memang kita wajib ambil. Dulu Wany selalu abaikannya sebab waktu sarapan kita biasanya nak nasi lemak dan sebagainya tapi mana boleh makan dalam kereta kan dek kerana jadual yang sibuk. Jadi, alhamdulillah Wany akhirnya boleh makan bijirin dan tak lagi skip breakfast sampailah hari ini,” ceritanya lagi.

IKLAN

Petua Cantik Wany Hasrita, Makin Bergaya Cara Ibu Anak Satu

Hati Sensitif Jadi Ibu

Sejak bergelar ibu pada Julai lalu, Wany mengakui adakalanya sangat tersentuh apabila melihat anak perempuannya yang diberi nama Aishah Al Iman ‘meragam’, terutama pada waktu malam.

Petua Cantik Wany Hasrita, Makin Bergaya Cara Ibu Anak Satu

IKLAN

Kata penyanyi berusia 31 tahun itu, dia menangis kerana tidak tahu apa yang sebenar yang diinginkan si kecilnya itu.

Selain itu:  Guna Kuasa Solekan Lukis Bendera Palestin Di Wajah, Tanda Solidariti MUA Bellaz

Petua Cantik Wany Hasrita, Makin Bergaya Cara Ibu Anak Satu

Kata pemilik nama lengkap Nurshazwany Hasrita Hasbullah itu lagi, perasaan sedih bagaimanapun hilang apabila anaknya kembali tersenyum walaupun ketika tidur.

Bagitulah rutin seorang wanita apabila bergelar seorang ibu, sibuk dengan anak tetapi bab penampilan tetap dijaga rapi untuk tatapan suami.

Kredit gambar: Wany Hasrita

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI