Sebelum kejadian menimpa, pandangan jadi kabur dan mula melihat bintik hitam sebelum berlaku peristiwa yang telah mengubah keseluruhan hidupnya.

Siapa sangka sebelum kejadian di mana payudara, Abbie Reynolds, 29 tahun melecur tahap 3 selepas dia pengsan pada kuali ayam yang sedang mendidih, dia sedang berbual dengan seorang rakan serumahnya.

Ketika sedang berbual dengan Margaret William sebelum Abbie menyedari dirinya mengalami masalah untuk mengikuti perbualan berkenaan.

Akibat situasi ini dia cuba untuk baring setelah Margaret memintanya untuk duduk.

Payudara Alami Lecur Tahap 3 Lepas Jatuh Dalam Kuali Mendidih. Wanita Akui Alami Traumatik!
Foto: SWNS

“Perkara paling terakhir yang saya ingat adalah berjalan ke aras ruang tamu, tetapi saya berhenti dan berpaling melihat microwave yang berada di atas dapur.

“Kemudian saya pitam dan rebah pada makanan yang sedang dimasak. Ia sangat menyakitkan. Saya fikir akan mati dan tidak berdepan situasi begini menyakitkan.

IKLAN

“Dibandingkan dengan bersalin pun tidak rasa sesakit ini,” akibat kejadian itu, Abbie terus dikejarkan ke Hospital MedStar di Washington DC, Amerika Syarikat (AS) dan menjalani 3 pembedahan.

Bagaimanapun selepas 20 hari jalani rawata di hospital, dia dibenarkan keluar dan perlu belajar menerima kesan lecur serta kesan lain di badannya.

Payudara Alami Lecur Tahap 3 Lepas Jatuh Dalam Kuali Mendidih. Wanita Akui Alami Traumatik!
Foto: SWNS

Abie berkata dia tidak akan menjadi orang yang sama secara fizikal atau mental sebelum kemalangan itu. Malah perkara ini sangat sukar untuk diterima.

“Perkara pertama yang saya rasa apabila melihat luka bakar saya adalah terkejut, saya tidak perlu melihat kulit saya kelihatan seperti itu. Ia berwarna kelabu.

IKLAN

“Kemudian saya berada takut, saya benar-benar ketakutan. Bila saya mempunyai masa untuk memikirkakn apa yang berlaku, saya berasa takut,” kata yang mengakui tersedar setiap pembedahan merupakan salah satu bahagian paling sukar dan sangat traumatik.

Selain itu:  Putri Ariani Mula Jaga Kulit Wajah, Tapi Buat Rawatan Di Rumah Saja
Payudara Alami Lecur Tahap 3 Lepas Jatuh Dalam Kuali Mendidih. Wanita Akui Alami Traumatik!
Foto: SWNS

“Kecederaan akibat kemalagan itu adalah perkara yang sangat sukar untuk diterima. Anda pada dasarnya perlu meramtapi badan dan kehidupan lama anda sambil cuba menerima dan menghargai diri dan kehiduoan baru anda.

“Tapi keadaan itu membuatkan saya menjadi lebih baik kepada diri sendiri dan menghargai tubuh ini terhadap semua perkara indah yang berlaku pada diri saya,” katanya.

Tambahnya lagi, parut besår itu mebuktikan betapa banyak masa dibazirkan mengenai ketidaksempurnaan kecil yang orang lain tidak menyedarinya.

IKLAN
Payudara Alami Lecur Tahap 3 Lepas Jatuh Dalam Kuali Mendidih. Wanita Akui Alami Traumatik!
Foto: SWNS

SUMBER: MSTAR

Artikel Berkaitan:

Masalah Kecacatan Pada Jari Kaki Atau Bunion. Guna Kaedah Pembedahan Buang Benjolan Tulang!

Malu Badan Slim Tapi Lengan Besar. Ini 6 Senaman Mudah Untuk Kecilkan Lengan!

Penting Pakai Pelindung Cahaya Matahari Untuk Lindungi Kulit Wajah. Pakar Kimia Jelaskan Sebabnya!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI