Adira Suhaimi

Cara Cantik Adira Suhaimi, Patutlah Kulitnya Gebu Sungguh! | Ramai sangat golongan wanita yang obses untuk menjadi putih.

Nak-nak pula zaman sekarang, terdapat lambakan produk pemutih di pasaran berasaskan makanan tambahan dan krim. Malahan ada yang berani sanggup cucuk muka untuk jadikan kulit putih gebu.

Terbaca di portal Gegar tentang kisah antara artis Malaysia yang dikatakan mengambil suntikan untuk putih ialah Adira Suhaimi.

Namun menurut Adira, dia tidak memerlukan suntikan pada wajahnya, sebaliknya mengamalkan 5 cara ini untuk kekalkan kecantikan.

Cara Cantik Adira Suhaimi

Gunakan krim untuk lembapkan kulit.

IKLAN

Krim pelembap sangat penting untuk kulit sama ada untuk wajah dan tubuh. Kulit kita sentiasa memerlukan lembapan. Jika kulit kekal lembap, sekali gus kulit anda akan kekal cantik. Memang nampak Adira rajin pakai skincare yang dia selalu kongsikan di laman Instgram.

Tetapi kalau anda pernah tengok videonya dengan anak perempuanya, Anggerik, semua kelakar. Kecil-kecil dah pandai beli jiwa! Itu salah satunya, mewarisi seni daripada ibunya.

Makanan perlu dijaga untuk kekal cantik.

IKLAN

Apa yang kita makan, mencerminkan kesihatan kulit. Jika cantik kulit anda, bermakna pemakanan anda sihat. Jika kulit anda bermasalah, cuba lihat gaya pemakanan anda. Bagi yang ada alergik, elakkan makan makanan tersebut.

Amalkan Air kosong.

Air kosong bukan saja untuk elakkan dehidrasi, malah sangat penting untuk kelembapan kulit. Jika badan kita cukup air, kulit akan jadi lebih sihat, lembap dan bercahaya.

IKLAN
Selain itu:  Umur Dah 40 Tahun, Sherry Ibrahim Tetap Cantik Dan Fit

Ikuti diet sihat, dan amalkan makan buah-buahan.

Buah-buahan kaya dengan serat dan antioksidan yang ternyata baik untuk tubuh dan kesihatan kulit. Buahan yang kaya dengan vitamin C menjadikan kulit cantik sekaligus mencerahkan kulit.

Manjakan badan dan muka di Spa.

Tak semua orang mempu buat rawatan di Spa, tapi boleh je kalau buat sendiri di rumah.

Hah, untuk anda yang nak berkulit putih, tak perlulah risikokan diri sampai nak cucuk bagai. Cukup anda amalkan skincare yang selamat atau amalkan petua tradisional.