Bukan mudah sebenarnya untuk mendapatkan berat badan asal jika tidak menjaga pemakanan dengan betul.

Apatah lagi faktor kenaikan berat badan adalah disebabkan mengandung dan terpaksa melalui proses pembedahan ketika bersalin.

Namun dek kerana keinginan yang kuat untuk mendapay berat sebelum, wanita ini Nurul Aimi Mohammad Kamil dari sahabat Diet Suku Suku Separuh akhirnya berjaya melenyapkan hampir 13 kg dalam masa 3 bulan.

Artikel Lain: Kena Kecam Sebab Berisi, Wanita Tekad Buat Diet Suku-Suku Separuh. Lepas Setahun Berjaya Kurus!

Makan Nasi 3 Sudu Je. Rahsia Wanita Maintain Berat Macam Anak Dara Lepas 3 Bulan!

Makan Nasi 3 Sudu Je. Rahsia Wanita Maintain Berat Macam Anak Dara Lepas 3 Bulan!

Dalam perkongsian di media sosial, dia memberitahu jika kita menjaga makan betul-betul pastinya tidak akan mengalami kenaikan berat badan.

Sebelum itu telah mencuba pelbagai diet termasuk intermittent fasting dan hanya mengamil telur saja tetapi semuanya tidak menjadi.

IKLAN

Angka berat badan masih statik tidak berubah. Dia akhirnya cuba menggunakan kaedah diet suku-suku separuh dan berjaya mendapat berat ideal.

Jika sebelum ini beratnya hampir mencecah 70 kg tetapi akhirnya berjaya turun ke angka 55.8kg dan mendapat berat ketika bergelar anak dara.

Makan Nasi 3 Sudu Je. Rahsia Wanita Maintain Berat Macam Anak Dara Lepas 3 Bulan!

Menu lunch saya setiap hari lebih kurang macamnilah, nasi 3sudu
Alhmdulillah akhirnya skrg dah masuk fasa maintain.

IKLAN

Tetap jaga makan jugak yer.. taknak gemok lagi
Lost 14kg dlm masa 3-4bln

Kembali dah zaman kurus zaman ank dara dulu

Buat DSSS ni hati kena kental, wajib bagitau semua orang kita tengah berDiet, barulah mereka paham dan support terutama pasangan kita

Abaikan mulut longkang orang sebab hasilnya kita yg dapat
Nak kurus bukan sebab nak cantik jer tapi nak sihat

IKLAN

Artikel Lain: 5 Bulan Diet, Wanita Berjaya Transformasi Diri. Dedah Rahsia Kembali Langsing Tanpa Guna Produk!

Makan Nasi 3 Sudu Je. Rahsia Wanita Maintain Berat Macam Anak Dara Lepas 3 Bulan!

DIET SUKU SUKU SEPARUH TERBAIK 
Terkini 55.8kg
Tinggi 162cm
Bmi 20 (normal/ideal)
good luck untuk semua
Aim dari sekarang nak turun berapa kilo
Biasa sebulan boleh turun 4-5kg jika betul-betul disiplin

Makan Nasi 3 Sudu Je. Rahsia Wanita Maintain Berat Macam Anak Dara Lepas 3 Bulan!

Makan Nasi 3 Sudu Je. Rahsia Wanita Maintain Berat Macam Anak Dara Lepas 3 Bulan!

Makan Nasi 3 Sudu Je. Rahsia Wanita Maintain Berat Macam Anak Dara Lepas 3 Bulan!

Artikel Lain: Solat Dah Tak Perlu Guna Kerusi. Wanita Usia 57 Tahun Ini Buktikan Hanya Amal Diet Sihat Boleh Hilang Berat Badan!