Bagi mereka yang mengalami kenaikan berat badan mendadak, selain melakukan workout cara terbaik untuk mendapat berat ideal adalah dengan menjaga pemakanan.

Hanya dengan pemakanan jika dilakukan secara konsisten dan berterusan tidak mustahil dalam sebulan boleh hilang beberapa kilogram.

Seperti perkongsian wanita ini Tuan Adriana Arissa yang lenyap lebih 5 kg hanya dalam masa 23 hari mengamalkan diet suku-suku separuh (dsss).

Dia turut menjadikan diet dsss ini sebagai lifestyle memandangkan sebelum ini pernah mencuba beberapa diet seperi atkins dan juga IF.

Ayuh kita ikuti sebahagian menu yang dikongsi sebagai panduan kepada mana-mana yang masih tercari diet sesuai.

Hilang 5KG Dalam Masa 23 Hari

Alhamdulillah hari ni hari ke 23 saya buat DSSS. Awal-awal permulaan ni penurunan sedikit laju maybe water retention. Plus saya breastfeeding baby.

Setelah lama tak betul-betul istiqamah, saya harap kali ini saya akan buat dsss sebagai lifestyle saya.

Macam-macam dah saya diet, atkins pon pernah buat. Dah pernah lost 10kg. IF pon saya pernah buat dan dah lost 6kg tapi lepas tu mengandung tapi saya nak jadikan dsss ini sebagai lifestyle saya sebab tak nak gemuk lagi lepas ni. Lps tu diet. Gemuk dan diet semula pah cerohhh

Selama 23 hari ini menu-menu saya makan. Alhamdulillah dah lost 5.3kg. Target 55kg. Walaupon berat zaman blm kawin dl 45kg

Jom azam tahun 2022 kurus dan sihat sama-sama

Menu Yang Diamalkan

IKLAN

IKLAN

Untuk breakfast & snacking

IKLAN

 

Artikel Berkaitan:

Pilih Workout Aerobik Untuk Cepat Keluar Peluh. Wanita Akhirnya Berjaya Lenyapkan 23KG!

Kongsi 30 Menu Sihat Diambil Sepanjang Diet. Hasilnya Lenyap 24KG Dalam Masa 10 Bulan!

Stop Minum Manis, Ganti Air Masak & Jus Buah Tanpa Gula. Lepas 9 Bulan Terus Hilang 30 KG!