Menjadi satu kejayaan apabila seseorang itu berjaya melepasi perjalanan sukar dalam misi menurunkan berat badan.

Memulakan perjalanan diet sekitar September tahun lalu setelah melihat kejayaan teman baiknya menjadikan dirinya turun bersemangat untuk mencapai berat ideal.

Perkongsian Deeja Aisyana yang berjaya mengurangkan sebanyak 4 kg pada bulan pertama tanpa senaman, sebaliknya mengira sendiri kalori diambi menjadi penguat semangat untuk meneruskan misi diet.

Siapa sangka hampir 10 bulan, dia akhirnya berjaya menghilangkan 18 kg daripada berat asal sebelum itu 88 kg.

Ikuti perkongsiannya yang hanya mengamalkan diet suku-suku separuh dan workout tanpa henti.

Assalamualaikum..terima kasih admin..approve post saya..saya tak pernah kongsi apa-apa gambar pun..cuma pernah tanya soalan-soalan saja.. Saya nak share progress tentang diri saya yang saya sendiri tak sangka boleh capai sampai tahap ini..dlm keadaan yang sangat santai..

Saya mula dsss ini stat Sept 2020 lepas tengok kejayaan kawan baik saya Ummu Najah  yang berjaya dapat berat ideal sejak amalkan dsss ini..hari-hari tengok dia update menu dia makan, dan senaman dia buat (run dan jogging)..lama-lama terinspirasi la nak cuba..

IKLAN

Bulan pertama saya cuba, saya lost 4kg (tanpa senaman berat 88kg)..saya belajar kira kalori sendiri, saya banyak membaca dari post-post coach dan member dalam ini..banyak tengok youtube tentang diet dann ilmu-ilmu diet macam mana cara bakar kalori lebih ketika senaman.

Then terus bersemangat sampai skang. Progress dari ikut dsss dan workout dari umah(hiit workout chloe ting stat masa berat 80kg) dann pergi gym hari ahad je ikut husband (yang nak naikkan berat badan) memang cepat dan berkesan.

Sampai skang ini dah Jun 2021, saya masih teruskan lagi dsss dan workout chloe ting 3kali seminggu..total lost 18kg dah..berat sekarang 70kg..saya target dari awal-awal diet itu nak turun sampai 65kg..dah last-last ini agak slow, tapi saya tak pernah give up sebab saya seronok dengan diri saya sekarang..

InshaAllah saya akan teruskan dsss ini sampai bila-bila sebab ini adalah cara pemakanan saya sekarang.. Alhamdulillah, Saya dapat sokongan penuh dari husband saya yang nak naikkan berat badan (dari 58kg now 70kg), saya pulak nak turunkan berat badan.

IKLAN

Sama-sama workout kat umah, workout kat gym, sama-sama jaga makan, sama-sama minum protein, yang paling penting sama-sama saling mengingatkan..

Yang paling best husband dah boleh angkat saya. Pagi tadi dia cakap nak buat squat sambil angkat saya kat belakang..saya yang seram pulak pikir keadaan itu nanti..

#dsss

IKLAN

#kurustanpaproduk

#chloetingchallenge

#chloetingworkout

Artikel Berkaitan:

Tak Rugi Derma Darah. Boleh Selamatkan Nyawa Orang Lain & Kurangkan Risiko Sakit Jantung!

Penat Menangis 7 Tahun Alami Breakout, Akhirnya Gadis Ini Berjaya Transform Wajah Jadi Lebih Flawless

Aktif Buat Kerja Rumah & Tak Tinggal Air Kosong, Rahsia Scha Alyahya Kekal Langsing Lepas Bersalin