Walaupun kes jangkitan virus Covid-19 mengalami sedikit penurunan berbanding sebelumnya, tetapi kita masih perlu sentiasa berjaga-jaga dalam menjaga kesihatan diri.

Virus ini masih ada disekitar dan boleh menjangkit sesiapa sahaja.

Terbaru penyanyi Wanie Kayrie turut diaporkan positif Covid-19 selepas alami demam panas, sakit kepala, batuk selesema dan sakit tekak.

Walau bagaimanapun menurutnya deria bau dan rasanya masih ada. Perkara ini dimaklumlah oleh dirinya di laman Instagram Ahad lalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WANI KAYRIE (@wanikayrie)

Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmah kan? Sad to inform that I have tested positive for Covid-19.

Mohon doa semua ya Setakat ini, Wani perlu kuarantin diri di rumah selama 10 hari atas nasihat doctor. Antara simptom2 adalah demam panas, sakit kepala, batuk2, selsema & sakit tekak. Alhamdulillah deria bau & rasa Wani masih ada. Tapi, sakit dia teramat sakit. Tak tipu.

Jagalah diri sebaik mungkin ya. Kita cuma boleh ikhtiar apa yang mampu. Take care everyone

Justeru Wanie hanya menjalani kuarantin diri selama 10 hari di rumah saja atas nasihat doktor.

IKLAN

Wanie juga sempat update perkembangan dirinya memberitahu keadaan dia masih lemah kerana demam masih panas dan mengalami sakit kepala yang amat sangat dan jalan terhuyung hayang macam nak pitam.

Selain Wanie, pelakon Daiyan Trisha juga turut positif Covid-19 juga.

Menurutnya dia disahkan positif selepas menjadi kontak rapat kepada individu di lokasi penggambaran dan kini menjalani kurantin selama 10 hari.

Dia disahkan positif setelah melakukan ujian calitan sebanyak dua kali. Namun Daiyan Trisha memberitahu dirinya tidak mengalami simptom Covid-19 yang teruk.

IKLAN

Peyanyi ini turut bersyukur dengan ujian ini dan yakin semua berlaku ada hikmah. Daiyan juga turut mengingatkan semua untuk sentiasa menjaga diri dan kekal selamat.

Dia juga turut mohon maaf kepada yang menjadi kontak rapat dan meminta untuk membuat swab test segera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)

hi salam everyone. it is with a heavy heart to inform you all that i have tested positive for covid-19. i was in a close contact with someone on my production set who tested positive as well. pada hari khamis, when i found out – i still tested negative.

Tapi daiyan rasa tak sedap badan and i had a few events to go to yesterday so i went to get tested again pagi semalam before the events, and the result came out positive. i’ve been quarantining at home since then. set daiyan pun dah berhenti shoot and we’re all gonna go on 10-days quarantine.

IKLAN

Rest assured that my symptoms are mild – migraine, sore throat and a heavy head, but it’s not severe or anything yet and i’m still doing fine alhamdulillah. i would like to extend my apology to anyone who has been on a close contact with me – please get tested immediately,

I’m very sorry for causing any inconveniences  doakan daiyan cepat pulih and dapat bekerja balik ya, cos i love working  maybe ini je cara to finally get me to rest. daiyan bersyukur atas ujian ini dan daiyan yakin semua yang berlaku ada hikmahnya. take care and stay safe everyone ♥️ love you guys x D

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)

Artikel Berkaitan:

Virus Herpes Kekal Dalam Badan Penghidap Seumur Hidup. Boleh Rawat Tapi Tak Boleh Sembuh!

Bersenam Di Luar Atau Gym, Pilihan Pakaian Penting. Mudahkan Pergerakan & Elak Cedera!

Wanita Kongsi Produk Sesuai Atasi Rambut Gugur Sampai Segenggam. Cari Je Di Drugstore!