Bagi mereka yang gemar minum teh diingatkan agar tidak membuang uncang yang telah digunakan.

Ini kerana uncang teh ini ada banyak kegunaan terutama untuk kecantikkan diri.

Perkongsian di laman sosial Facebook oleh Puan No Or memberitahu khasiat menggunakan uncang teh yang telah digunakan.

PETUA GUNA UNCANG TEH

Eh! Korang kalau lepas buat teh, korang terus buang ke uncang tu? 

IKLAN

Lepas ni, jangan terus buang tau. Ni ada tips kecantikan hanya guna teh uncang jer. Senang sesangat caranya.  Kalau tak faham bleh refer gambar kat bawah 

PETUA GUNA UNCANG TEH TERPAKAI

1. Petua lembut dan haluskan tangan
– Kuarkan serbuk teh dari uncang
– Lumurkan keseluruh tangan dan tapak tangan
– Gosok perlahan-lahan selama 3-5 min.

2. Petua cerahkan kulit muka, hilangkan pori terbuka & hilangkan jerawat :
– Uncang yang dah guna tu, korang bukak dan kuarkan serbuk teh tu.
– Lumurkan ke seluruh muka dan leher. 
– Biarkan selama 15min. Kemudian bilas bersih. 
– Boleh buat setiap hari, sampai dapat result yang korang nak. 

IKLAN

3. Petua hilangkan mata panda (lebam di bawah mata) :
– Untuk petua ni korang perlukan 2 pcs uncang
– Sejukkan kat peti sejuk sekejap
– Lekapkan kat kelopak mata. (time ni korang kena pejam mata tau)
– Tunggu sampai hilang sejuk uncang tu

Okey selamat mencuba. Nak banyak lagi petua, jangan lupa #follow No Or 
#PetuaDariDapur

IKLAN

Artikel Berkaitan:

Terus Bertangas Walau Dah Sebulan Berpantang. Cara Ozlyn Jaga Badan Lepas Bersalin 6 Orang Anak!

Campuran Madu & Bawang Holland, Cara Alternatif Legakan Masalah Batuk & Mudahkan Buang Kahak

Letak Ais Guna Teknik Akupuntur. Boleh Legakan Sakit Kepala, Badan Rasa Ringan Bertenaga & Awet Muda!