Tidak susah sebenarnya nak kelihatan cantik dalam masa yang singkat. Hanya perlukan benda ini dan hasilnya anda akan dapat wajah seperti ‘glass skin’.

Perkongsian wanita ini Fyza Shah yang hanya menggunakan produk vaselin. Selalunya ia digunakan untuk sapuan di bibir atau kulit kering yang teruk, tetapi rupanya ada kegunaan lain pada wajah.

#Vaseline untuk dapat #glass_skin sepantas 15 minit!
(Thanks to Tuan Redza Rahman, Herv Scientist yang share petua ni)

Vaseline selalu kita guna untuk sapu di bibir, kawasan kulit yang kering teruk . Tapi kalau kena dengan cara, kita boleh dapat kulit yang cantik berkilat, kulit yang lembut sihat, lembap dan for sure well hydrated

IKLAN

Vaseline bukan pelembap tapi mampu membentuk barrier atas kulit dan mengunci kelembapan dalam kulit kita supaya tidak hilang.

Kak Fyza pakai jenis Aloe Soothing ni harga RM 10 macam tu. Sebelum pakai pastikan kulit kita bersih. Kalau tak, dia akan lekatkan sekali dengan kotoran pada kulit, amatlah tak ok.

IKLAN

Terbaik, kita exfoliate buang sel mati, dalam keadaan kulit masih lembap tu terus apply Vaseline. Biar kejap dalam 15 minit dan cuci dengan pencuci oil.

IKLAN

Lagi bagus kalau korang ada Essence, pakai dulu sampai basah muka then baru sapu vaseline. Vaselin akan lock lembapan kulit yang dapat dari essence kita tadi.

Glowinggg ching ching!
Mari sebarkan manfaat ni