Susah Bergerak Penyebab Diet. Lepas 2 Tahun Jaga Makan, Puas Hati Dapat Turunkan Berat Badan! Sejak tahun 2020 lagi telah melakukan kaedah diet dalam proses menguruskan badan. Namun hasilnya ketika itu belum lagi mencapai apa yang dihajati.

Walaupun begitu, bagi Siti Rohani tidak pernah mengalah dan putus asa. Dia tetap mengamalkan diet suku-suku separuh dan setelah hampir beberapa tahun akhirnya berjaya mendapat berat ideal.

Daripada berat asal 85kilogram, dia akhirnya berjaya melenyapkan 25kilogram menjadikan beratnya sekitar 59kilogram.

Susah Bergerak Penyebab Diet

Susah Bergerak Penyebab Diet. Lepas 2 Tahun Jaga Makan, Puas Hati Dapat Turunkan Berat Badan!

Artikel Lain: Serik Kena ‘Eating Disorder’, Senaman Jadi Terapi. Rahsia Nadia Annuar Kekal Fit & Cantik!

Ternyata perjalanan ini tidak semudah disangka, namun baginya tiada yang mustahil boleh dicapai.

IKLAN

menurutnya bermula dengan masalah sakit tumit kaki dan sukar membawa badan yang berisi menyebabkan hati terbuka melakukan diet pada tahun 2020.

Walaupun tiada penyakit dialami, tetapi masalah obesiti menyebabkan dia tidak rasa selesa untuk bergerak ke sana ke mari.

Sehinggakan dia rasa stack tetapi bersyukur kerana bertemu guru yang tepat dan boleh membimbingnya untuk mencapai target bmi normal.

Lepas 2 Tahun Jaga Makan, Puas Hati Turunkan Berat Badan

Susah Bergerak Penyebab Diet. Lepas 2 Tahun Jaga Makan, Puas Hati Dapat Turunkan Berat Badan!

IKLAN

Harini nak share sikit pasal journay saya dalam menjalani dsss saya start dsss pertengahan julai 2020 sampai sekarang ,perjalanan selama 10 bulan syukur walau pun tk dapat lg bmi normal tp masih lg mengamalkan dsss perjalanan belum terhenti,

Berat asal 85 kg last timbang haritu 69kg dah 5 bulan berat saya plateau je tp tkpe inci loose bnyak ,untuk kawan2 yang masih mencuba terus kan yang penting kita tahu big why kita.biar la berapa lama masa pn yang kita ambil yang penting ada result ,terima kasih jgk kepada coach kerana share ilmu,alhamdulillah syukur

Tq pada sahabat2 yang berkongsi ilmu

IKLAN

Artikel Lain: Dibuli Sejak Kecil, 22 Tahun Derita Kencing Manis. Nekad Berubah & Akhirnya Berjaya Jadi Langsing!

Susah Bergerak Penyebab Diet. Lepas 2 Tahun Jaga Makan, Puas Hati Dapat Turunkan Berat Badan!

Tak lupa jugak pada coach yang tak henti bg ilmu,saya bersyukur dapat turunkan berat,apapun dsss ada lah daet yang terbaik,saya start daet 16.7.2020 sampai sekarang,

Masa mula2 buat dulu kerap jgak senaman sekrang saya selang seli,menu sume saya ikut je dalam group ni ,makan 5 kali sehari 2 mil,3 kali snaking ,semoga sahabat2 terus succes,selebih nya tu kita sambung tahun depan plak untuk capai bmi normal ,semoga sahabat2 terus bersemangat jom

Artikel Lain: Lepas Empat Bulan Buat Bariatrik, Hasilnya Penampilan Melly Goeslaw Makin Cantik & Langsing