Ada kalanya kalau salah makan akan menyebabkan badan masuk angin hingga menyebabkan kita jadi tidak selesa.

Salah satu cara untuk hilangkan angin dalam badan adalah dengan menggunakan bahan dapur terutama penggunaan bawang putih.

Menurut perkongsian Aisyah Kadar Bajrai angın akan keluar berdas-das dalam badan apabila makan bawang putih ini.

 

Berdas Angin Keluar Guna Petua Bawang Putih

Siapa dalam badan banyak angin. Korang boleh try petua Aisyah share malam ni. Kita guna 4 bahan jek.

Petua ni dah la senang nak buat, rasa dia pun sedap sangat. Yang best, kalau dalam badan banyak angin, bila makan bawang putih ni berdas-das angin keluar.

Ok jom tengok cara buat bawang putih ni.

PETUA BUANG ANGIN

Bahan-bahan;

IKLAN

– bawang putih (dibuang kulit)

– lada hitam ( ditumbuk kasar)

– sedikit garam

– minyak zaitun light ( memang untuk goreng)

Caranya ;

IKLAN

Goreng bawang putih sampai lembut. Pastu masukkan garam dan lada hitam.

Bawang putih ni paling sedap makan dengan nasi putih panas-panas. Lepas makan bawang putih ni, angin memang non stop keluar. Lega naa rasa perut. Badan pun rasa ringan.

Selain untuk buang angin petua ni bagus untuk

– kuatkan antibody badan

– lawan virus

IKLAN

– turunkan kolestrol

– darah tinggi

– kurangkan masalah radang dan sendi

– mengelakkan darah beku

– mencegah Alzheimer

– mengawal gula dalam badan

Selamat mencuba.

Jangan lupa follow Aisyah Badar Bajrai untuk petua best yang lain.