tandatangan itu simbolik

Tandatangan yang kreatif biasanya akan menjadi perhatian dan nampak menarik, tetapi tahukah anda salah satu itu simbolik kepada peribadi kita?

Menerusi satu perkongsian daripada Puan Farizal Radzali, tandatangan sebolehnya jangan senang dan susah sangat. Bukan salah tetapi ada sebabnya. Nah, jemput baca dulu pendapatnya.

Tandatangan Itu Simbolik Kepada Peribadi

Menurut ceritanya, “Cikgu saya dulu pernah cakap, masa tu baru nak belajar tandatangan borang sendiri. Cikgu cakap, tandatangan kita, jangan senang sangat, jangan susah sangat. Bila bekerja dalam bidang yang menjadikan tandatangan sebagai suatu yang amat penting, saya dah faham.” 

Senang sangat atau susah sangat, orang mudah meniru.

IKLAN

Senang sangat atau susah sangat, menyebabkan tiap kali kita tandatangan, nampak lain. Takut orang kata kita pulak yang meniru.

Tandatangan Itu Simbolik Kepada Peribadi, Janganlah Buat Senang Dan Susah Sangat!

Lagi satu, setiap tandatangan itu adakala menunjukkan peribadi pemiliknya.

IKLAN

Kalau yang susah sangat sampai tak tahu apa yang dia tulis, itu maksudnya orangnya agak komplikated.

Kalau yang senang sangat tu, bermakna dia bukan seorang yang berahsia. Siapa-siapa pun boleh baca nama dia.

Kalau yang bersimbol-simbol tu, love, smile, itu selalunya orang yang periang, penuh kasih sayang, dan adakala suka bersendirian.

IKLAN

Yang paling selalu ialah kalau tandatangan dia ringkas tapi masih tak tahu apa dia. Bermakna orang yang kenal dia sahaja yang tahu siapa dia.

Kalau tandatangan tak pernah berubah walau berapa lama, sama je dari sekolah dulu, maknanya dia seorang yang setia, tapi boleh jadi juga seorang yang tak sukakan perubahan.

Tidaklah tepat 100% tapi banyak yang betul. Cuba semak tandatangan kawan-kawan, mesti ada yang tersama.

Haa.. lepas ini boleh lah pastikan tandatangan anda itu menunjukkan karakter yang baik-baik. Tidak terlalu senang untuk ditiru dan tidak terlalu payah nak buat jika ditakdirkan bekerja dalam bidang yang memerlukan tandatangan setiap hari.

Selain itu:  Jangan Abai Sakit Digigit Serangga Kecil. Risikonya Boleh Datangkan Sawan & Sukar Bernafas!
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI