Scha Alyahya Bertudung

Nampak manis Scha Alyahya bertudung selepas pulang daripada mengerjakan ibadah umrah pada Februari lalu.

Namun pelakon dan pengacara, Awal Ashaari tidak mahu memaksa isterinya itu untuk melakukan perubahan bertudung sepenuhnya.

Manis Scha Alyahya Bertudung Lepas Balik Umrah, Awal Ashaari Tak Paksa Pun

Manis Scha Alyahya Bertudung Lepas Balik Umrah, Awal Ashaari Tak Paksa Pun

 

Memetik Kosmo, Awal mengakui isterinya itu kelihatan lebih manis apabila mengenakan hijab namun hanya mendoakan yang terbaik.

“Sebagai suami mestilah saya mahu isteri menuju ke arah kebaikan dan tidak mahu sebarang perubahan dilakukan dengan cara paksaan. Perkara seperti ini perlu datang dari dalam dan apa paling penting kami mahu perbaiki hubungan dengan Allah,” katanya.

IKLAN

Manis Scha Alyahya Bertudung Lepas Balik Umrah, Awal Ashaari Tak Paksa Pun

Menurut Awal lagi, isterinya perna menolak tawaran sebagai model bertudung tetapi semakin terbuka bagi menerima peluang tersebut selepas pulang dari umrah.

“Sebelum ini banyak jenama yang menghampiri Scha untuk menjadi model bertudung tetapi dia belum bersedia. Namun, selepas balik umrah dia jadi lebih terbuka dan menerima kerja begitu.

IKLAN

“Sebagai suami saya hanya menyokong dan berada di belakang apa sahaja keputusan yang dilakukannya,” katanya.

Manis Scha Alyahya Bertudung Lepas Balik Umrah, Awal Ashaari Tak Paksa Pun

Bagi Awal, penghijrahan bukan perkara mudah serta menyerahkan kepada Scha untuk membuat keputusan. Tambahnya lagi, dia bukan tidak ingin memaksa isterinya namun dia yakin ianya akan datang dengan sendiri.

IKLAN

“Saya rasa ini merupakan perubahan besar bagi dia dan selalu juga saya usik sama ada dia ke arah penghijrahan. Dia tidak menidakkan dan mengiyakan cuma nampak lebih selesa memakai tudung.

“Jika dia buat keputusan untuk bertudung suatu hari nanti, mengapa tidak. Benda ini keputusan yang besar dan perlu beristiqamah.

“Kalau cakap tak paksa Scha, nanti ­netizen akan cakap, sebagai suami saya boleh berbuat demikian. Namun, kalau paksa dan perbuatan tersebut tidak datang dari hati, tiada guna juga.

“Penghijrahan datang dari dalam dan hijrah satu komitmen yang besar kerana jika sudah melakukannya kita mahu perkara tersebut kekal,” katanya.

Selain itu:  Tabiat Pemakanan Punca Utama Kanser Usus, Ini Bahayanya Perlu Tahu Lepas Payudara & Serviks

Apa pun, Rapi doakan moga Scha terbuka hati untuk kekalkan gaya penampilan baru ini dan istiqamah dalam penghijrahan. Mari doakan yang baik-baik buat isteri Awal ini.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI