Sudah masuk level ‘nenek-nenek’, namun kulit tangan wanita ini tetap terjaga elok. Nampak fresh dan cerah dengan amalan skrub yang dibuat sendiri.

Kongsi Puan Hasnah Hussiin, dia sudah biasa buat skrub daripada bahan yang ada di rumahnya. Jom gali, bahan apa yang dia selalu masukkan ke dalam skrub.

Skrub Untuk Kulit Tangan

Di kesempatan ini kak nak share petua cerahkan kulit, muluskan kulit, haluskan kulit seluruh badan.

Anda boleh lakukan scrub ini 2 kali seminggu.

IKLAN

4 sudu besar susu tepung apa brand tak kisah
1 sudu kecil serbuk kopi yang halus
1 biji telur putih
1/2 biji perahan lemon/limau
2 sudu besar aloevera (option kalau tak nak tak apa)

Kacau hingga sebati simpan dalam bekas. Jumlah ini hanya untuk sekali mandi saja. Nak buat banyak boleh simpan dalam peti ais.

IKLAN

Caranya basahkan badan, selepas itu ambil adunan ini buat scrub badan gosok perlahan seluruh badan dari leher, tangan, badan dan kaki hingga keluar semua daki-daki.

Biar dalam 2 minit selepas itu cuci. Anda boleh tengok kesan cerah on the spot. Haaa… itu baru sekali buat, kalau banyak kali?

IKLAN

Umur Dah 50 Tahun Pun, Kulit Tangan Cerah Sebab Pakai Skrub Ini

Okay dah siap mandi, maka sapulah losyen Nivea kuning tu baru elok hasilnya.

Di bawah disertakan tangan akak yg rajin buat scrub ni dan sapu losyen tu. Rasa ramai yang kenal akak umur 50 kan? Jom cantik berjemaah!

Sudah jumpa formula cerahkan kulit tangan, selepas ini barulah kulit muka dan tangan cerah selari. Jangan lupa buat dan cuba ya.

Selain itu:  Pudarkan Jerawat Dan Jeragat. Sapu Kunyit, Aloevera Dan Madu!
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI