Skincare Yang Wajib

Ini antara skincare yang wajib ada kalau anda nak kulit cantik, bermula dengan pencuci muka, pelembap dan pelindung wajah.

Nampak mudah tetapi agak susah juga nak cari yang serasi dengan kulit dan kalau boleh anda wajib elakkan daripada memakai produk kilo yang boleh buat kulit rosak dan nipis.

Tiga Skincare Yang Wajib Ada Kalau Nak Kulit Cantik

Pencuci wajah

Tiga Skincare Wajib Ada Kalau Nak Kulit Cantik, Awal 20an Dah Boleh Mula!

Pencuci muka seharusnya turut berfungsi untuk melembapkan kulit selain daripada membersih. Kalau anda duduk dalam bilik penghawa dingin 24-jam, kulit akan menjadi kering. Jadi anda sangat memerlukan pencuci muka yang boleh mengawal paras minyak dan mengekalkan kelembapan kulit secara semula jadi.

IKLAN

Pelembap

Tiga Skincare Wajib Ada Kalau Nak Kulit Cantik, Awal 20an Dah Boleh Mula!

Pelembap muka membantu mengelakkan kulit wajah daripada kering, merawat kulit, anti penuaan kulit, elakkan daripada dehidrasi pada kulit dan seterusnya membuatkan kulit anda nampak lebih bersinar.

IKLAN

Pelindung Wajah (Spf)

Tiga Skincare Wajib Ada Kalau Nak Kulit Cantik, Awal 20an Dah Boleh Mula!

IKLAN

Untuk lindung kulit anda daripada sinar uv yang boleh buat jeragat timbul. Penting kalau nak elak kulit kusam dan ini juga anti aging terbaik untuk kulit.

Paling penting, jangan sesekali skip sunscreen kalau anda dah pakai penjagaan kulit yang lain. Nanti sia-sia pakai produk merawat tetapi tiada pelindung.

Haa.. tak susah bukan? Selepas ini anda boleh terus cari tiga skincare asas ini kalau nak kulit awet muda dan nampak glowing, malah selamat daripada masalah jeragat dan jerawat.

 

Selain itu:  Cuci Muka Guna Air Mineral, Ada Sebabnya Dr Malar Amal Tip Ini
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI