Jenis Bedak

Ini racun mekap buat anda yang suka melawa, ketahui 3 jenis bedak yang sesuai ikut keperluan kulit.

Jangan main beli ikut orang pakai, anda perlu tahu dulu apa yang kulit anda mahu sebab setiap produk bedak ada fungsinya. Macam yang dikongsi oleh Mirna ini, nampak jelas perbezaan hasil dan fungsi setiap bedak.

Racun Mekap, 3 Jenis Bedak

Racun Mekap, 3 Jenis Bedak Wanita Patut Ada, Baru Kemas!

Terpulang pada anda, mahu dapatkan semua jenis bedak ini atau salah satu. Yang penting bedak kena ada dalam beg, nak-nak waktu kecemasan masuk majlis tertentu.

IKLAN

1. Compact Powder

Racun Mekap, 3 Jenis Bedak Wanita Patut Ada, Baru Kemas!

Compact powder memiliki bentuk yang padat, lebih kemas dan tidak mudah tumpah seperti loose powder. Compact powder ini memiliki finish yang matte.

Disebabkan jenis bedak ini cukup ‘berat’, anda disarankan untuk terus mencuci wajah setelah pakai agar tidak menimbulkan jerawat. Dan kekurangannya tidak boleh menutupi bekas jerawat.

IKLAN

2. Two Way Cake

Racun Mekap, 3 Jenis Bedak Wanita Patut Ada, Baru Kemas!

Jenis bedak two way cake merupakan kombinasi antara bedak dan foundation yang menjadi fungsi lebih kepada untuk menutup cela di wajah. Namun tidak seperti foundatiom, two way cake tidak akan menutup bekas jerawat sepenuhnya.

IKLAN

3. Cushion

Racun Mekap, 3 Jenis Bedak Wanita Patut Ada, Baru Kemas!

Cushion memiliki tekstur yang ringan, sehingga dapat digunakan setiap hari. Cushion merupakan foundation cair yang dilengkapi dengan sponge atau puff agar mudah digunakan di mana saja. Dan cushion boleh menutupi noda bekas jerawat dan membuat makeup menjadi flawless.

Nah, itu sahaja 3 jenis mekap yang anda wajib ada. Pilih produk mekap sesuai dengan anda akan mampu buat kulit cantik dan solekan lebih kemas.

Selain itu:  Petua Kecutkan Jerawat Degil, Guna Drying Lotion Saja!
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI